25n
25N
25N

Belén Monreal: "intente transmetre valors com l'afecte, la companyia, el respecte als nostres majors i a la nostra cultura"

La jove escriptora publicarà el seu tercer llibre passat l’estiu

Belén Monreal: "intente transmetre valors com l'afecte, la companyia, el respecte als nostres majors i a la nostra cultura"
04/07/2017 -

Belén Monreal Jiménez, valenciana des de 1984. Mestra i escriptora, es va diplomar en Magisteri de llengua estrangera i actualment treballa com a professora d’anglés d’educació primària en el col·legi Santa Ana de València i compagina la seua professió amb el seu blog www.takethepen.net, una web en la qual es dedica a compartir recursos per a aprendre anglés de manera amena i divertida. Col·labora en blogs educatius i literaris. I és l’autora de la col·lecció “Iván en la ciudad“, un xiquet de nou anys, que acompanyat del seu avi descobriran València a través de la seua història, cultura, llegendes, secrets, etc. Aquest repertori està format per dos llibres, El Secreto de mi abuelo i ¿Qué escondes, Catalina?, ara, ja que, després d’estiu eixirà el seu tercer treball.

Com et va sorgir la idea de començar a escriure aquesta col·lecció?

Fa cinc anys vaig escriure una novel·la infantil dedicada al meu avi i ambientada en la zona marítima de València, ja que ell era guàrdia civil portuari. Ho vaig presentar a l’editorial Sargantana de qui va suggerir la idea que El secret del meu avi fóra l’inici de la una col·lecció de llibres ambientada a València. I jo encertadíssima amb la idea! D’ací va sorgir “Iván en la ciudad”.

Qui és Iván?

En la vida real Iván és el meu nebot! Tinc una estreta relació amb ell i m’inspira per a escriure un munt d’històries.
Iván, el personatge, és una mica més entremaliat. Sempre camina ficat en embolics, vol ajudar a tothom, es baralla amb la seua germana, adora els animals i té una tortuga anomenada Panyao que vol amb bogeria.

Belén e Iván

Belén e Iván

Quins valors intentes transmetre a través de cada llibre?

Els llibres de “Iván en la ciudad” transmeten valors com l’afecte a la família, la companyonia, respecte pels nostres majors i per la nostra cultura i el nostre patrimoni.

Els teus llibres es plantegen arran de misteris que un xiquet ha d’anar resolent en la ciutat de València…

Exacte. En cada nombre de la col·lecció Iván es veu embolicat en algun misteri que ha de resoldre amb l’ajuda del seu avi Rafa. En cada llibre els acompanyen més personatges com un vell amic de l’avi, la germana d’Iván, un jove campaner del Micalet…

Per què vas triar el Micalet com a escenari principal?

Tinc un amic que és campaner de la torre del Micalet. Fa ja diversos anys que vaig anar per primera vegada a gaudir del toc de campanes en viu i en directe i em vaig quedar al·lucinada. És una meravella. Aleshores, vaig saber que volia escriure sobre les campanes i sobre el gremi de campaners de València. Eliseo a més de ser el meu amic, s’ha convertit en un personatge de “¿Qué escondes, Catalina?”, i m’ha ajudat amb informació que necessitava recopilar per a escriure la història.

Què representen aquests llibres per a tu?

Els meus fills! (riu). Cada vegada que he vist un d’ells per primera vegada en la meua mà no puc deixar de mirar-los i de tocar-los! És una meravella veure com les meues idees i les meues històries cobren vida en paper.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna