caixa popular

Yusuke Kozaki: "No ens esperàvem l'èxit mundial que ha tingut Pokémon Go"

El conegut dissenyador de videjocs i manga ha visitat València amb motiu del Saló del Manga

Il·lustrador i Dissenyador d’èxit, els seus treballs són de sobres coneguts i és que Yusuke Kozaki ja és tot un referent en el món del Manga, l’anime i els videojocs. Kozaki ha visitat l’última edició del Saló del Manga i València Extra ha tingut l’oportunitat de compartir amb ell els seus projectes, els seus inicis i moltes curiositats.

Des del 2005 ja és un referent en la indústria, de totes les seues obres quin és la que més li ha marcat?

L’obra de Fire Embled Awakening. És un videojoc de Nintendo i ha aconseguit que siga conegut en molts països. Va ser a partir de treballar en aquest projecte on crec que vaig aconseguir el impacte més gran i reconeixement com a dissenyador de personatges.

Pokemon Go va causar un autèntic fenomen mundial. Com ho va viure vosté que va ser precisament un dels il·lustradors del videojoc dels personatges i el professor Willow?

En japonés hi ha una expressió que és veure l’incendi des de l’altre costat del riu, i nosaltres estàvem al Japó veient l’èxit que estava tenint Pokemon Go en l’estranger. Aquest joc s’havia desenvolupat entre EUA i Japó. Jo vaig ser l’encarregat de dissenyar els personatges humans. Estem molt contents però també sorpresos que aquest joc que hem participat haja aconseguit aquesta popularitat. No ens esperàvem l’èxit mundial que ha tingut.

Com va decidir ser il·lustrador i dissenyador?

Des de xicotet, el meu pare era dissenyador gràfic. El nostre pare ens ha inculcat al meu i a la meua germana que també és dibuixant de Màniga, crear coses des de zero. Ell desitjava que nosaltres tinguérem impuls creatiu. El nostre pare de forma deliberada quan érem xicotets, no ens comprava ni videojocs ni màniga. Quan nosaltres teníem temps, ens animava a crear alguna cosa des de zero utilitzant llapis, colors o el que anara. El fet de no tenir molts còmics o videojocs quan era xicotet, crec que ha sigut el que ens ha impulsat a ser professionals en la indústria.

Què pensa que és el que més els agrada als seus seguidors de les seues obres?

Crec que l’èxit internacional és el fet que els personatges són de qualsevol nacionalitat o origen. Crec que és el que més dins els arriba als fans i permet tenir eixa popularitat en molts llocs diferents.

En la seua visita al Saló del Manga de València, Què és el que més li ha agradat de la ciutat?

M’han agradat molts aspectes: els edificis antics, el temps però sobretot el menjar valencià excepte els caragols perquè ahir vam menjar paella amb caragols i és l’única cosa que no m’ha agradat.

Com pot fer-se un espai un nou il·lustrador o dissenyador en aquesta indústria?

En la dècada dels 2000, en la indústria japonesa, molts il·lustradors van començar a tenir la seua pròpia pàgina web, és a dir, el seu propi dossier digital. Açò el que va canviar és que les empreses que feien produccions animades van començar a cercar talent dins d’aquest ventall. Jo vaig ser un dels primers en els quals un estudi conegut d’animació el productor de l’anime Speed Grafer em va trobar en internet i va anar gràcies a tenir una web on mostrava els meus treballs. Açò va ser una mica pioner de trobar un talent en els animes i a partir del meu cas, va començar a eixir més i més.

En què es va inspirar en el personatge de Sharena de Fire Embled?

És un tipus de personalitat. No arriba a ser deprimit però una personalitat fosca. És un personatge amb aquestes característiques. En el passat, vaig eixir amb una xica d’estil sinistre i vaig aprofitar aquesta experiència per a aplicar-ho al disseny d’aquest personatge.

En quins pròxims projectes està treballant?

Hi ha un del que no puc dir gens però no tardaré anunciar i que crec que molta gent es quedarà sorpresa quant a animació. Ara mateix també involucrat en 2 o 3 videojocs que encara no s’han publicat. Espere que els seguisquen agradant al públic.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats