25n
25N
25N

Sergio Burguet: "Les Falles d’Albal de 2019 duen per lema “Encén la flama de la igualtat”

Sergio Burguet: "Les Falles d’Albal de 2019 duen per lema “Encén la flama de la igualtat”
14/03/2019 -

Compleix quatre anys al front de la regidoria de festes i asegura fer-ho emocionat i content pel bon ambient que es respira a Albal. Sergio Burguet dóna les gràcies als fallers i falleres perquè van a omplir d’alegria, germanor, art i tradició el poble, en estos dies de festa.

Són les de 2019 unes Falles diferents?

Sempre m’agrada innovar en algun acte perquè cada any tinguen un toc diferent. Al llarg de l’exercici estic en permanent contacte amb el món faller, per replegar les seues inquietuds i opinions i incorporar-les al programa i funcionament de la festa. Enguany, junt amb l’alcalde, hem fet una ronda de reunions amb els set casals i han estat molt profitoses perquè de les trobades hem estret moltes coses que ens ajudaran a millorar la festa.

Les Falles van canviant amb el pas dels anys?

Molt a poc a poc, però sí. El protocol faller s’ha de seguir per no carregar-se les tradicions ni l’essència de la festa però la incorporació de gent jove i nova als casals, millora i modernitza les Falles.

Es respira bon ambient a Albal?

Si, tot i que el cens d’Albal arriba a les 1.300 persones i tenim set casals em sent molt orgullís de la germanor que es dóna al nostre poble. Ho havem comprovat moltes vegades que són molt solidaris entre ells, recorde algunes anècdotes i m’emocione.

És complicada la teua área municipal?

Era faller abans que regidor i comprenc que, com a responsable, se tire molt de mí en estos dies, per donar solució a totes les qüestions o problemes que puguen sorgir. Però després de quatre anys en esta responsabilitat tinc més experiència, cada vegada disfrute més amb la gent i aprenc molt.

A nivell emocional, el dia més complicat és el dels Premis?

És la jornada dels somriures i dels plors però ací a Albal, encara que tots desitgen el primer premi, siga quin siga el resultat, s’accepta amb esportivitat fallera.

Enguany, l’Ajuntament fa un crit per la igualtat a través de la festa josefina. Les Falles poden contribuir a construir un món millor?

La germanor és l’ADN de les falles, són el col.lectiu més gran del poble i poden ajudar a fomentar valors com la igualtat, Les Falles d’Albal de 2019 duen per lema “Encén la flama de la igualtat”, perquè volem contribuir a la no discriminació per raó de sexe i la fi de la violència de gènere. També promourem la cura amb el medi ambient, amb la realització de xarrades i tallers sobre reciclatge.

Es pot dir que Albal té un alt nivell als seus monuments?

D’uns anys ençà, les falles estan fent un esforç gran per tindre plantada una bona falla el que atorga a la festa d’Albal qualitat i nivell.

Les Falleres Majors són part fonamental.

Tenim unes representants excepcionals i una Cort d’Honor magnífica, han quadrat molt bé, volen anar a tots els actes i han fet una pinya molt bonica i sana que em plena d’orgull i m’emociona.

Un il.lustre de les Falles d’Albal, el tio Pedro, ens va deixar passat any i l’Ajuntament té algun projecte per retre-li homenatge.

Volem recuperar el seu Museu faller i donar-li un espai municipal per a què tot el món conega el que ell ha guardat, com una formigueta, durant anys i tornar-li l’estima que ell ha mostrat per les falles i per Albal. Comptem amb el suport de la seua família.

Un desig …

Més que un desig, vull aprofitar per donar les gràcies, en majúscules, a totes les persones que treballen per a fer gran la festa fallera al nostre poble.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dinou =

bienal mislata 2019
bienal mislata 2019
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020