25n
25N
25N

Sellés: "Per a mi és necessari el sentiment de coneixement i estima a la terra per a poder escriure"

L’escriptor valencià presenta, aquest estiu, el seu llibre en més de 40 pobles

Sellés: "Per a mi és necessari el sentiment de coneixement i estima a la terra per a poder escriure"
05/07/2017 -

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que ha abandonat per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura. En 2008 va escriure El llanto del petirrojo, la seua primera obra, amb la qual es va proclamar finalista del premi Azorín de novel·la en la seua edició de 2009. Des d’aleshores ha treballat infatigable en un projecte literari ambiciós alhora que apassionant: La Montaña Azul. Crònica del visir al-Azraq, la seua primera incursió en la novel·la històrica. Un any després, en 2015, va publicar Al-Azraq. El visir que soñaba La Montaña, un llibre de divulgació històrica on l’autor va abocar tota la informació documental i fotogràfica que va inspirar la novel·la. Actualment escriu Amira, la última flor de Al-Ándalus, un altre projecte literari ambientat en els territoris diànics, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà. Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura d’aquesta nova obra, l’autor ha recorregut Diània, que és l’immens escenari on transcorrerà l’acció. Així, Diània, terra nostra és el fruit d’aquest ingent treball de camp que l’escriptor ha volgut avançar per a preludiar la novel·la que està per arribar.

Què és Diània, terra nostra?

És un llibre fotogràfic, en el qual cada fotografia va acompanyada de cites de tres erudits de Diània com són Cabanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrian. És un viatge per tots els paratges i paisatges de la nostra terra. Concretament Diània és el territori comprés entre Xàtiva i Xixona i des de la Font de la Figuera fins a la Mediterrània. Acull les tres comarques més al sud de València i les quatre comarques més al nord d’Alacant. En resum, Diània, terra nostra, és un llibre de fotografies, paratges, paisatges, de les serres, coves i barrancs, de les cales i cims de muntanyes de la nostra terra.

En què et bases per a fer aquest llibre fotogràfic?

Jo sóc escriptor, novel·lista i el que faig per a escriure les meues obres és anar als escenaris on succeeixen les meues històries. Els fruits d’aquest treball de documentació ‘in situ’ és una col·lecció de fotografies que jo, normalment, després de traure la meua novel·la, faig un llibre amb aquest material. Però aquesta vegada ho he fet a l’inrevés. Primer he preferit traure el llibre de les fotografies, i d’ací a dos anys quan acabe la mesa novel·la, la publicaré. Podríem dir que aquest llibre és un preàmbul de la novel·la que està per venir.

diania-terra-nostra

Què ens pots explicar de la novel·la?

La novel·la no tindrà el mateix títol. Explica una història basada en el segle XIII en el temps de Jaume I, en la conquesta dels territoris pels cristians on una dona serà la protagonista que descobrirà i recorrerà tots els paisatges de la Diània, terra nostra.

Què és el que t’aporta aquest llibre?

M’ajuda a descriure millor els paisatges, les sensacions i tot el sentiment d’estima a la terra a l’hora d’escriure la novel·la. Per al meu és súper important aquest detall en les meues obres. Però, sobretot, m’aporta coneixement de la meua terra. Coneixement i estima perquè qui no coneix difícilment pot apreciar-la. I totes les sensacions d’afecte a la terra són imprescindibles.

On et podem trobar aquest estiu?

Durant els mesos de juliol i agost vaig a fer 43 presentacions. Estaré per la comarca de La Safor, en la Marina Baixa, el Comtat de Cocentaina, Valle d’Albaida, Foia d’Alcoi, entre molts més. Totes les dates, hores i llocs estan publicades en http://justselles.com/es/gira-literaria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 3 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus