25n
25N
25N

Javier Artigas: "Produir la teua pròpia pel·lícula és una cosa molt costosa i pràcticament inviable"

L’equip de ‘Demasiados Amigos’ ha optat pel crowdfunding per a poder produir la pel·lícula

Javier Artigas: "Produir la teua pròpia pel·lícula és una cosa molt costosa i pràcticament inviable"
06/07/2017 -

Javier Artigas Zubeldia, valencià i graduat en Comunicació Audiovisual per la universitat de València i especialitzat en l’escriptura de guions pel Màster en Guió Cinematogràfic i de Ficció en l’Escola d’Arts i Espectacles TAI a Madrid, és el director de “Demasiados Amigos”. Un drama psicològic sobre un grup d’amigues que intenten recuperar una connexió aparentment perduda. El retrobament d’un grup d’amigues que han deixat de ser-ho és el plantejament inicial d’una trama que se centra en els conflictes interns dels seus protagonistes. La importància de la pel·lícula resideix en la necessitat de parlar d’aquesta fracció de la joventut perduda en un limb a mig camí entre l’adolescència i la vida adulta, entre les necessitats creades i les reals.

Què podem trobar en ‘Demasiados Amigos’?

“Demasiados Amigos” parteix d’una premissa senzilla: el retrobament d’un grup d’amigues que es reuneixen després d’un temps sense veure’s. No obstant això, eixe és solament el punt de partida d’una història en constant canvi, en la qual res ni ningú és el que sembla, i en la qual tot pot passar. El context de la pel·lícula també és crucial per al desenvolupament de l’argument: Un futur pròxim en el qual el canvi climàtic és una evidència i les conseqüències de la qual estan transformant la forma de pensar de la gent i a la societat en general.

Què em pots explicar sobre els personatges?

Els protagonistes de la pel·lícula són Pal, una jove de passat convuls que sembla haver-se reformat, Virus, la Fallera Major de València en ple cim de popularitat, Lena, artista en crisi creativa i model ocasional, Sandy, una xica marroquina plena de secrets, i Toni, germà xicotet de Pal recentment eixit d’una depressió. La major part de l’acció succeeix en una situació d’aïllament, la qual cosa potencia el xoc de caràcters i accentua les seues diferències al mateix temps que els acosta.

Quins han sigut els principals desafiaments amb els quals s’ha trobat amb el llargmetratge?

Organitzar i dirigir a un equip per a realitzar una pel·lícula mai és senzill, i menys en aquest cas, on comptem amb un pressupost molt reduït i sense cap tipus d’ajuda pública. Confiem en les ganes i la il·lusió de tots els implicats en el projecte per a traure-ho avance, i tenint en compte tot el treball que estem posant en ell, sabem que el resultat valdrà la pena. D’altra banda, cal destacar que tant la València Film Office com l’Ajuntament de València ens estan recolzant i ajudant en tot el que necessitem, tenint en compte que la pel·lícula s’obri amb l’escena de la Fallera Major donant pas a una mascletà des de la balconada de l’Ajuntament.

Ha treballat com a actor, guionista i director en diverses webs series, amb quin paper s’assegues més còmode?

Sens dubte el meu personatge favorit ha sigut el d’Ulisses en “Radiologia”, web serie del meu amic Javi Rumí. És el meu favorit perquè Ulisses és un guionista excèntric i amb zero habilitats socials, un loser inconscient molt divertit amb el qual, si ben no em sent identificat, sí que tenia alguns aspectes amb els quals una vegada he pogut sentir-me reflectit. El rodatge d’aquella web serie és una etapa de la meua vida que recorde amb molt afecte.

Parla’ns un poc sobre el crowdfunding d’aquest treball

El crowdfunding és una eina molt útil per als quals estem començant en açò del cinema. Produir la teua pròpia pel·lícula és alguna cosa molt costosa i pràcticament inviable per a un equip jove com el nostre, per molt de “baix pressupost” que siga la pel·lícula. Per açò ens decidim a optar per aquesta opció que, sumada a l’autofinançament de part del pressupost, pot donar-nos l’espenta final que necessita el projecte. Amb aquesta campanya pretenem arribar a tots aquells que s’interessen per aquest tipus de cinema, independent i enfocat als personatges i a les emocions.

Què és el que té ‘Demasiados Amigos’ perquè hàgem de veure-ho el pròxim 2018?

“Demasiados Amigos” és una pel·lícula fresca i original, que sembla una cosa i és una altra. Encara que partisca d’una situació comuna vista en altres pel·lícules, com és el dels amics que es retroben, explica alguna cosa totalment nova i va molt més enllà del que al principi es podria endevinar. El gènere i els personatges s’adapten a la deriva que va prenent la història, alguna cosa difícil d’explicar sense esbudellar els girs del seu argument. És una pel·lícula plena de sorpreses que espere que enganxe a l’espectador des del principi fins al final.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 10 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
Informacion coronavirus