25n
25N
25N

Entitats econòmiques i del sector agrari signen el manifest en favor d'un finançament just impulsat pel Consell

Entitats econòmiques i del sector agrari signen el manifest en favor d'un finançament just impulsat pel Consell
30/09/2016 -

Representants d’organitzacions i entitats de l’àmbit de l’economia, el sector financer i el sector agrícola i ramader han subscrit el manifest impulsat pel Consell, en favor d’un finançament just, durant un acte presidit pel President de la Generalitat, Ximo Puig.

Amb l’adhesió a aquest manifest, també per part de la societat civil valenciana, el Consell vol “véncer” la situació d’infrafinanciació que pateix la Comunitat Valenciana, tal com ha assenyalat el President de la Generalitat.”Hem unit en l’últim any a través d’un gran acord a tots els grups polítics, a les organitzacions empresarials, als sindicats, a les universitats, i a totes les entitats que ara vostés representen, per a ajudar-nos a transmetre clarament una realitat sostinguda per les xifres”, ha explicat Puig.

“No volem privilegis, ni per a nosaltres, ni per a ningú”, ha defensat el President. Per això, ha remarcat que amb la signatura d’aquest document s’està reivindicant “simplement, allò que és dels valencians i valencianes”. Puig, ha posat l’accent que la Comunitat Valenciana “té una capacitat de creixement i de desenvolupament que va més enllà de les de moltes altres comunitats” i que, a causa de la infrafinanciació, actualment està “absolutament llastrada perquè els motors públics estan gripats”.

També en aquest sentit, el cap del Consell ha remarcat que l’actual “potencial” de l’economia valenciana es deu a la labor del sector empresarial i dels treballadors. “La Comunitat enguany ha batut pràcticament tots els rècords en quasi tots els sectors, però tot açò ha sigut a pols de les empreses i els treballadors valencians; així no es pot continuar”.

D’altra banda, Puig ha assenyalat durant l’acte, en el qual estaven presentes representants del sector financer i econòmic, que actualment el pressupost de la Generalitat està “llastrat” perquè el 25% està relacionat amb el deute i que, per tant, en el pròxim any el Consell continuarà “sense poder donar la resposta que voldria als sectors productius”.

“Tenint en compte que tenim pocs recursos, al final estem invertint en innovació, ajudes a la competitivitat, al sector agrari i ramader la meitat del que s’està invertint en altres comunitats autònomes”, ha denunciat Puig.

El manifest que ha subscrit la societat civil en favor d’un finançament just reclama, en primer lloc, una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, amb efectes a 1 de gener de 2014, que possibilite als valencians i valencianes disposar d’uns serveis públics fonamentals de qualitat i permeta, d’igual manera, l’exercici de les competències pròpies.

Així mateix, totes les entitats s’han sumat per a demandar el reconeixement del dèficit de finançament acumulats des que es van dur a terme les transferències de competències a la Comunitat Valenciana, xifrats en almenys 12.433 milions d’euros, la definició i l’establiment d’un mecanisme de compensació d’aquest dèficit i a la reivindicació de l’execució, per part de l’Estat, d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana i compensant la insuficiència inversora dels últims anys.

En els pròxims dies se succeiran més actes d’adhesió al manifest, tant en el Palau de la Generalitat, com a Alacant i Castelló, en els quals participaran més de 350 associacions de diferents sectors de la Comunitat Valenciana. A més, totes aquestes adhesions al manifest se sumen a la signatura de més de 300 alcaldes i alcaldesses de localitats de la Comunitat el passat mes d’abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria