25n
25N
25N

Enric Romaguera declarat Fill Predilecte per unanimitat de la Corporació Municipal

Enric Romaguera declarat Fill Predilecte per unanimitat de la Corporació Municipal
26/01/2018 -

Picassent celebrava el seu habitual ple municipal corresponent al mes de gener. Però aquesta no fou una sessió plenària qualsevol, ja que com a últim punt del dia s’havia de nomenar Fill Predilecte Enric Romaguera Belenguer.

La Corporació Municipal, per unanimitat, va acordar aprovar aquesta alta distinció per, en paraules de l’alcaldessa, Conxa Garcia, “ser un referent de la localitat i perquè ens ha deixat per sempre una petjada inesborrable de la nostra història com a poble”, va manifestar la primera edil.

Romaguera, acompanyat per la seua família i nombroses amistats, va escoltar atentament les paraules que dirigiren els regidors i regidores i també l’alcaldessa del municipi, qui volgué, al seu discurs, emfatitzar d’Enric, “L’afany per descobrir i indagar en el nostre passat”, i destacà
“el seu polifacètic perfil intel·lectual li ha permés donar vida a les lletres de les cançons típiques picassentines per difondre-les i immortalitzar-les en un DVD, tot un testimoni de les melodies que restaran sempre en la nostra memòria col·lectiva com a poble”.
Enric Romaguera, visiblement emocionat, va voler agrair públicament al regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, “per haver pensat que era mereixedor d’aquesta distinció”, i va definir el treball realitzar com a “agradable, satisfactori i que m’ha fet feliç”, va concloure.

El valor de la seua obra i treball

Tots els pobles tenen la seua història. Històries del dia a dia, històries de persones i persones que fan que no oblidem la nostra història. I a Picassent, Enric Romaguera Belenguer és un home indispensable per entendre el nostre patrimoni cultural i també humà. Des de jove, sempre ha destacat pel seu compromís amb la societat i amb la reivindicació dels drets civils. Enric formà part del Consell de Redacció de la revista Raons del Club Cultural Picassent, on publicà nombrosos articles i disposava d’una secció destacada que portava per títol “Retorn al folklore”. A més a més, l’any 1995 fou, conjuntament amb Antonio Ponce, un dels fundadors de l’associació Grup Cultural “Ball de Bastonots”, gràcies al qual, s’ha aconseguit la recuperació i consolidació del Ball de Bastonots com a dansa autòctona i tradicional. El seu polifacètic perfil intel·lectual li ha permés donar vida a les lletres de les cançons típiques picassentines per difondre-les i immortalitzar-les en un DVD.

L’afany per descobrir i indagar en el nostre passat l’han portat a compondre 12 publicacions sobre ciències, matemàtiques, teatre o història de la nostra terra, a més de les col·laboracions en publicacions locals com la revista Raons o els llibres de les Festes Majors del poble. Així, fou el primer premi Cristòfor Aguado atorgat per l’AACA l’any 1999 per la seua labor cultural. Per altra banda, la Societat Artístico-Musical li concedí la Nota d’Or com a reconeixement al seu treball d’investigació i suport dins el món de la música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =

diputacion covid19
mancomunidad horta sud