caixa popular

Enric Romaguera Belenguer ja és Fill Predilecte de Picassent

Enric Romaguera Belenguer ja és Fill Predilecte de Picassent
14/05/2018 -

Enric Romaguera ja és Fill Predilecte de Picassent. Divendres a la vesprada va rebre la medalla que atorga aquesta alta distinció local en un acte celebrat a la Casa de Cultura de Picassent, rodejat de la seua família i de moltes persones que no varen voler perdre l’ocasió d’acompanyar-lo i estar al seu costat en un moment tan important.

I és que, fa només uns mesos, la Corporació Municipal, va aprovar per unanimitat i durant la celebració d’un plenari municipal, aquesta declaració de Fill Predilecte a Enric per ser una persona referent de la localitat i deixar enregistrada documentalment bona part de la nostra història.

La música del tabal i la dolçaina del Grup Cultural Ball de Bastonots enlairava les primeres notes musicals a la porta de sa casa al carrer de Torrent. Un emocionat Enric els rebia per encapçalar la comitiva acompanyat per la seua família i nombroses amistats. A l’arribada a l’Ermita, l’esperaven l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, el regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela i diverses regidores i regidors de l’equip de govern.

Tot seguit, la comitiva va dirigir-se fins al saló d’actes de la Casa de Cultura on es donaren cita les diferents vessants de la nostra cultura popular, tan estudiada i analitzada per Enric en molts dels seus treballs. Allí, les danses, les albaes, la música del tabal i la dolçaina i el Grup Cultural Ball de Bastonots en massa, se sumaren a aquest homenatge per a l’home que amb el seu treball incansable ens deixa un valuós estudi i treball sobre el nostre folklore picassentí.

El regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela, va ser l’encarregat de conduir l’acte, qui va voler tindre unes paraules d’elogi per a Enric, “L’afany per descobrir i indagar en el nostre passat, el seu polifacètic perfil intel·lectual li ha permés donar vida a les lletres de les cançons típiques picassentines per difondre-les i immortalitzar-les en un DVD, tot un testimoni de les melodies que restaran sempre en la nostra memòria col·lectiva com a poble, entre tants altres estudis».

Per la seua banda, la primera edil, Conxa Garcia, el va definir com «Un home indispensable per entendre el nostre patrimoni cultural i també humà». Ella va ser qui li va fer entrega i li va imposar la medalla a un Enric Romaguera, visiblement emocionat i agraït amb aquest fet meritori «per haver pensat que era mereixedor d’aquesta distinció, una distinció que em deixa un treball realitzat de manera agradable, satisfactòria i que m’ha fet feliç”, va manifestar.

Per finalitzar l’acte, la posada en escena de la dansa del Ball de Bastonots a l’escenari del recinte cultural, tan característica del nostre poble, va tancar un acte que donava pas a les felicitacions de totes les persones presents cap al Fill predilecte de Picassent, Enric Romaguera Belenguer.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris