caixa popular

Morera: "És molt trist vore a un President del Govern d'Espanya que li ho han de traduir tot"

El President de les Corts Valencianes va tancar el lliurament de la II edició dels Premis Excel·lència de la Unión Profesional de Valencia

En l’acte de lliurament de la II edició dels Premis Excel·lència que organitza la Unión Profesional de Valencia, València Extra ha tingut l’oportunitat de parlar amb el President de les Corts Valencianes que ens ha fet una valoració sobre la recent suspensió cautelar del TSJCV sobre el decret del plurilingüisme.

En paraules de Morera, “espere que cap i espere que la cautelar del Tribunal Superior de Justícia caiga pel seu pes perquè ha passat tots els filtres jurídics. Em sorprén l’actuació del Tribunal Superior de Justícia a instàncies de la Diputació d’Alacant. Per tant, les famílies han d’estar molt tranquil·les. És necessari incrementar la capacitació en llegues dels nostres xiquets i joves. Tenim dos llengües oficials que hem de conéixer plenament tots i totes i una tercera que és l’anglés que és mundial. Per tant, plena identificació en el treball de capacitar les llengües i plena confiança que este decret passarà perquè ha comptat amb el suport dels pares, el Consell escolar valencià i de tots aquells que han participat en la seua elaboració.

Esperem que siga un instrument no per a fer de l’educació un camp de batalla. En l’educació hem de tenir una base per a posar-nos d’acord sobre el model educatiu. No potser una qüestió d’embolic entre partits e institucions. En gran mesura ens juguem el futur en l’educació dels nostres xiquets, dels nostres joves i de la formació continua. En eixe sentit, jo crec que seria bo que ens posem d’acord i tots estem convençuts. No he escoltat a ningú en les Corts Valencianes que diga que no hem d’estar més capacitats en les llegues. Tenim dos llengües oficials que les hem de tindre i hem de ser capaços per a poder dominar-les en plenitud perquè això ens avança a conéixer millor l’italià, el francés i a partir d’ací una tercera. Per tant, jo sóc optimista i estic esperançat en què les mesures que es vagen implementant aniran encaminades a augmentar la nostra capacitat quant a llengües. És molt trist que al president del Govern d’Espanya li ho han de traduir tot, un poc d’incrementar el nivell, també dels polítics, seria bo.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − deu =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris