25n
25N
25N

El 5,9% de les infermeres de la Comunitat diu tindre símptomes però continuar treballant, segons el CECOVA

El 5,9% de les infermeres de la Comunitat diu tindre símptomes però continuar treballant, segons el CECOVA
30/04/2020 -

Un 5,9% de les infermeres enquestades de la Comunitat va manifestar tindre símptomes d’estar infectada però continuar treballant; xifra similar a la mitjana d’Espanya, que se situava en el 5,3%, i el 5,2% de les sanitàries valencianes estava en quarantena, enfront del 7,4% de la mitjana d’Espanya.

Així, es desprén d’una enquesta realitzada entre el 9 i el 20 d’abril pel Consell General d’Infermeria, organització de la qual formen part el Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) i els col·legis de València, Castelló i Alacant.

Sobre aquest tema, l’organització col·legial ha advertit que aquestes dades que “posen de manifest la importància i necessitat de realitzar test a tots els professionals sanitaris, tant per a la seua seguretat com per a no ser vectors de transmissió de la malaltia”.

En aqueix sentit, ha destacat que aquests professionals ha estat “bolcada en la cura de pacients COVID”. Així, el 76,4% de les professionals ha treballat diàriament amb pacients COVID i per al 43,2%, la majoria del seu treball diari s’ha centrat en aquests pacients.

Tant a escala nacional com a la Comunitat Valenciana, les professionals s’han enfrontat a la pandèmia amb poca o nul·la formació específica en l’atenció de pacients amb COVID i en entrenament per al maneig dels EPI’s, aquest últim encara més greu en el cas de la nostra regió.

Així, a la Comunitat Valenciana el 77,3% va manifestar haver tingut poc o gens de formació adequada per a atendre pacients amb COVID-19, xifra que en la mitjana d’Espanya era del 76,2%.

Quant a l’entrenament adequat per al maneig dels EPIs va declarar haver rebut poc o res el 83,1% de les infermeres enquestades a la Comunitat Valenciana i el 82% de les quals van realitzar l’enquesta en el conjunt del territori nacional.

MATERIAL DE PROTECCIÓ

La visió en la Comunitat Valenciana sobre el material de protecció en les unitats de treball és menys crítica que en el conjunt d’Espanya. Així i tot, el 66,7% va considerar que hi havia poc o res a la Comunitat Valenciana, enfront del 72,1% de la mitjana espanyola.

L’estudi revela també que l’impacte psicològic està sent molt gran en tota la professió infermera: entorn del 80% a escala nacional i el 76,6% a la Comunitat Valenciana declaren que la pandèmia els ha afectat molt o bastant.

La Comunitat Valenciana coincideix amb la mitjana nacional en la seua valoració de l’actuació en la crisi del Govern de la Nació però és més crítica que la mitjana amb l’actuació del Consell: Valoració mitjana Govern de la Nació: 3,43 a la nostra regió i 3,3 en el total d’Espanya.

Quant a la valoració mitjana dels governs de les comunitats autònomes, a la Comunitat Valenciana es valora a l’encapçalat per Ximo Puig amb un 3,57, mentre que la mitjana de la valoració dels governs autonòmics és d’un 3,97.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =