25n
25N
25N

S'endureixen les sancions per a frenar l'ús del mòbil al volant

Un terç de les morts per accident de trànsit es podrien haver evitat prestant atenció a la carretera

S'endureixen les sancions per a frenar l'ús del mòbil al volant
04/12/2017 -

D’acord amb els últims informes de la Direcció General de Trànsit (DGT), una de les causes principals en els accidents de trànsit amb víctimes són les distraccions, fins i tot per damunt de la velocitat excessiva o del consum d’alcohol. I és que no solament en el 25% dels accidents, la distracció està present, sinó que un terç de les morts que es produeixen per sinistres es podria haver evitat prestant més atenció a la carretera, o més aviat, deixant aparcat el telèfon mòbil.

Marcar un nombre mentre conduïm a 120 km/h significa recórrer 429 metres sense veure la carretera. Una distància que augmente en 660 metres si escrivim un missatge. Accions que multipliquen per 23 el risc de patir un accident de trànsit, ja que, d’acord amb la DGT, la distracció que es genera amb l’ús del mòbil és visual, però també cognitiva, en ocupar la nostra ment realitzant altres accions, així com manual, en apartar una mà del volant. Davant aquestes dades, la DGT es mostra contundent en assegurar que ‘un dels factors de risc que ha incrementat l’accidentalitat en els últims anys és la utilització del mòbil’.

D’aquesta manera, i per a posar-li fre a aquesta pràctica, cada vegada més estesa, la Direcció General de Trànsit està treballant en la reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Viària per a endurir les sancions a aquells conductors que facen ús dels seus telèfons mòbils al volant. Encara no s’han concretat quines seran les mesures que s’implantaran, encara que sí que es té clar que la reincidència en les sancions per l’ús del mòbil tindrà un major càstig. Actualment, usar el telèfon mentre es condueix suposa una sanció de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet.

Així mateix, des de la DGT també han engegat la campanya de conscienciació ‘Magia’, que sota el lema ‘al volante, si miras el móvil de vez en cuando, sólo ves la carretera de vez en cuando’, pretén cridar l’atenció sobre aquest problema, i promoure una reflexió social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =