25n
25N
25N

L'enquesta de la Generalitat sobre la COVID-19 confirma el massiu compliment de les mesures individuals de protecció

L'enquesta de la Generalitat sobre la COVID-19 confirma el massiu compliment de les mesures individuals de protecció
18/08/2020 -

El 88,9% de la població es desinfecta o es llava les mans amb regularitat i el 86,7% usa mascareta el màxim temps possible, segons reflecteix la dihuitena onada de l’enquesta realitzada pel grup de treball Data Science for COVID-19, dirigit per la comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver.

“És important destacar que, segons reflecteix l’enquesta, en l’últim mes la població no s’ha relaxat i continua complint amb les mesures de protecció”, ha indicat la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer. Les dades obtingudes en la dihuitena onada són molt similars, en el que a mesures de prevenció es refereix, als de la catorzena onada, realitzada a principis de juliol, la qual cosa confirma el compromís de la ciutadania.

“En qualsevol cas, hem de continuar insistint en les mesures de protecció i a mantenir la guàrdia, perquè el virus segueix entre nosaltres, i és necessari continuar amb els hàbits d’higiene i garantir la ventilació d’espais”, ha puntualitzat Berenguer. Segons les dades, el 45% de les persones enquestades s’assegura, quan està en espais interiors, que existisca una bona ventilació. “No hem d’oblidar que la ventilació és fonamental com a element de prevenció i hem d’actuar en conseqüència”, ha afegit.

L’enquesta també indica el seguiment d’altres comportaments socials eficaços a l’hora de prevenir contagis. Concretament, el 82,6% de les persones enquestades evita situacions amb moltes persones; el 75,2% manté un distanciament físic amb altres persones d’1,5 metres; el 74,6% no dona la mà, besos o abraçades a ningú que viva fora de la seua llar i el 69,1% limita el nombre de persones amb les quals té contacte pròxim.

Respecte a les activitats que es perceben com més segures, el 75,1% considera segur practicar esport de manera individual; el 68,4%, anar a comprar a xicotets comerços mantenint la distància de seguretat i el 57,1%, assistir a xicotets locals amb cita prèvia.

Pel que fa a la mobilitat, el 73% utilitza transport individual, el 47,4% opta per desplaçar-se a peu i el 15,9% utilitza el transport públic. Quasi el 6% utilitza bicicleta o patinet, mentre que el 5% recorre al taxi o vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i l’1% afirma que no s’ha desplaçat fora de la seua llar.

Les dades també reflecteixen la problemàtica existent per a aïllar-se en cas de contraure el virus. Almenys el 46% de les persones que han participat en l’enquesta no podrien guardar una quarantena efectiva, si fora necessari, per diversos motius. El 25,8% no pot aïllar-se de la resta de persones en la llar, el 12,2% ha de continuar cuidant d’altres persones a càrrec seu i el 8,8% no podria permetre-li-ho econòmicament.

El qüestionari, que compta amb més de 260.000 respostes acumulades, ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Nuria Oliver, del qual formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardena Herrera i Fisabio.

La dihuitena ronda de l’enquesta sobre COVID-19 es va realitzar entre el 31 de juliol i el 6 d’agost i es van obtenir 2.422 respostes de tota Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − sis =