caixa popular

La Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana supera els 3.000 assistents en 2018

El cicle d’escriptors ha comptat amb dotze trobades, es va iniciar amb Almudena Grandes i ha conclòs amb Joan Francesc Mira

La Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana supera els 3.000 assistents en 2018
16/05/2018 -

El cicle d’escriptors de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha tingut enguany 3.100 assistents en les dotze trobades programades, i ha conclòs hui amb l’escriptor Joan Francesc Mira. El cicle ha sigut clausurat pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer.

Anteriorment han passat per l’església del Monestir de Sant Miquel dels Reis Almudena Grandes, Xavier Aliaga, Pepa Guardiola, Manuel Bartual, Fernando Delgado, Care Santos, José Saborit, Marisol Sales, Maria Dolors Pellicer, Silvestre Vilaplana i Daniel Torres.

En aquesta edició el 80% han sigut autors valencians, d’aquesta manera es prima la creació literària en valencià i els escriptors del nostre territori, encara que també s’ha pogut comptar amb la presència d’alguns escriptors de literatura espanyola com Almudena Grandes, que va obrir el cicle en el mes de febrer amb una afluència de públic que va superar els 500 assistents.

El gènere de narrativa ha sigut representat pel nombre més gran d’escriptors però també la poesia ha tingut el seu espai amb José Saborit, la narrativa gràfica amb l’historietista Daniel Torres, l’assaig amb Joan Francesc Mira i noves formes de comunicació amb Manuel Bartual, el qual va escriure una novel·la a través de la xarxa social Twitter.

Hi ha assistit alumnat de 40 centres educatius de tot el territori valencià, de qualsevol tipus d’edats i nivells educatius, amb una incidència especial en Secundària: Primària (10%), ESO-cicles formatius (50%), Batxillerat (15%), formació d’adults (20%), altres (5%).

La gran majoria d’assistents (95%) van gaudir d’una visita guiada prèvia al Monestir de Sant Miquel dels Reis i a la sala permanent de la Biblioteca Valenciana que va permetre conéixer el BIC i la tasca d’aquesta institució.

Les trobades amb escriptors tenen lloc de febrer a maig i formen part del cicle d’animació a la lectura del pla valencià de foment del llibre i la lectura ‘Llegim, llegim, llegim’ en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera.

Trobada amb Joan Francesc Mira

L’escriptor i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua Joan Francesc Mira ha participat en l’última sessió de la Trobada d’Escriptors, a la qual han assistit els centres escolars de València: IES Malilla, col·legis María Auxiliadora, Pureza de María, Nuestra Señora de Fátima i UP San Marcelino.

Ha escrit novel·les com ‘Els treballs perduts’, ‘Borja Papa’, novel·la que va rebre els premis Joan Crexells, el de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Premi de la Crítica Catalana, i ‘Quatre qüestions d’amor’, premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. L’any 2002 va guanyar el premi Sant Jordi amb ‘Purgatori’. També és autor d’assajos com ‘Sobre la nació dels valencians’ i ‘La condició valenciana’, entre altres.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris