caixa popular

‘En la Orilla’ de Rafael Chirbes arriba al Teatre Princial de València

L’adaptació teatral de la mà d’Ángel Soto i Adolfo Fernández presenta set funcions

‘En la Orilla’ de Rafael Chirbes arriba al Teatre Princial de València
22/05/2017 -

L’última obra publicada en vida de l’escriptor valencià Rafael Chirbes, ‘En la Orilla’ (2014), arriba a València en format teatral de la mà del director Adolfo Fernández des del 26 de maig al 4 de juny amb set funcions acollides pel Teatre Principal de València.

Amb aquesta novel·la, Chirbes va disseccionar l’Espanya més podrida sobre l’especulació immobiliària i els diners fàcils, apareixent, en aquesta, el món més abandonat darrere de les bones aparences, la vida de luxe, els diners i les grans inversions. Destapa el bosc on tot es podreix poder retratant les conseqüències del ‘boom’ immobiliari espanyol. L’escriptor, va aconseguir mirar cap al lloc on s’han ocultat delictes, durant molts anys, que ningú volia assumir. Temes com els danys col·laterals de l’emigració com a explotació, les màfies delictives o l’explotació sexual de dones són trames que, també, apareixen en l’obra.

Ángel Soto i Adolfo Fernández han estat un any treballant en l’adaptació de l’obra i han estudiat fins a vuit versions diferents per a aconseguir l’estructura que ‘En la Orilla’ presenta actualment en els escenaris.

César Sarachu, conegut actor espanyol per la seua faceta còmica, s’infon el paper protagonista d’Esteban, un fuster que s’ha vist obligat a tancar el seu negoci després de la troballa d’un cadàver en el pantà de Olba i pel que ha hagut de deixar en atur als seus treballadors. Mentre Esteban cuida al seu pare, malalt en fase terminal, investiga sobre els motius d’una ruïna entre els enderrocs de la qual trobem els valors d’una societat en un temps que ho traslladen al paper de víctima i botxí alhora. En les taules i amb la impressionant caracterització de diversos personatges en una sola persona acompanyen a César Sarachu, Sonia Almarcha, Marcial Álvarez, Rafael Calataiud, Yoima Valdés i els propis Adolfo Fernández i Àngel Sol.

L’obra coproduida per la Diputació de València, la Compañía Valenciana “La Pavana”, la basca “K Producciones” i el Centre Nacional d’Art Dramàtic ha sigut guardonada amb diversos premis com a Nacional de Narrativa; Premio de la Crítica de narrativa castellana; Premio Francisco Umbral al Libro del Año i finalista del Premio Bienal de Novela Mario Vargas Llosa.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios