25n
25N
25N

L'EMT assegura que seguirà les seues accions a la Xina "fins a trobar als responsables del frau"

L'EMT assegura que seguirà les seues accions a la Xina "fins a trobar als responsables del frau"
28/02/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València assegura que “seguirà les seues accions a la Xina fins a trobar als responsables del frau” –de 4 milions– comés contra l’empresa entre el 3 i el 23 de setembre, ja que, “com a entitat pública, la seua responsabilitat va més enllà de recuperar els diners defraudats”.

En el Consell d’Administració d’aquest divendres s’ha informat de les últimes novetats del procediment de reclamació que segueix en curs davant les autoritats xineses per a perseguir als administradors de les dues societats receptores dels fons de l’EMT, assenyala l’organisme en un comunicat.

Entre les novetats, detallen, figuren uns documents que mostren tots els moviments dels comptes de totes dues societats fins al dia 18 d’octubre, moment en el qual el jutjat va bloquejar els comptes. Aquesta informació, que ha sigut traduïda del xinés i l’anglés, ha sigut proporcionada directament per l’entitat bancària al jutjat de la Xina per requeriment del jutjat.

De manera paral·lela, també hi ha un procediment penal a Espanya en el qual hi ha personat un responsable civil i una persona investigada. D’ací la sol·licitud d’inclusió en el procediment dels dos administradors de les societats xineses.

Per part seua, des del grup popular a l’Ajuntament de València han considerat que “segueixen sense depurar-se responsabilitats”. “I hui ens hem assabentat que l’alcalde ens va enganyar en dir que s’havien retingut 149.000 euros el mes d’octubre quan els comptes estaven a zero des del 29 de setembre. No va dir la veritat i tracta d’enganyar-nos”, ha asseverat el regidor del PP Carlos Mundina.

El representant ‘popular’ ha explicat, després del Consell d’Administració, que ha demanat que deixen de gastar-se diners en advocats, que suposaran “prop de 90.000 euros: els advocats xinesos cobraran 28.000 del primer despatx de Hong Kong i un segon de 30.400, mentre que el despatx d’advocats catalans cobrarà 25.000”. “En total, ja es gastaran 84.000”, ha insistit.

Els ‘populars’ també han criticat que “el gerent de l’EMT, sense consultar-lo amb el Consell d’Administració, haja demanat al Tribunal de Comptes que s’arxive el cas obert”.

El PP afirma que durant la sessió s’ha adonat “d’altra estafa en l’EMT amb la suplantació d’una persona per a poder cobrar una nòmina”, que va aconseguir els 3.000 euros. Sobre aquest tema, la formació fa notar que l’EMT que “sí que va acomiadar a la treballadora que va patir l’estafa dels 4 milions, en aquest cas no prendrà cap mesura contra el treballador estafat”.

DEMANEN CESSAR EL GERENT

El Grup PP a l’Ajuntament de València ha reiterat la seua petició “de cessar el gerent de la companyia i apartar al regidor Giuseppe Grezzi com a president de Consell d’Administració de l’EMT”. La resposta a aquestes peticions dels ‘populars’ va ser més aviat contrària, “ja que es va ratificar després de l’estafa al gerent i a més se li va apujar 5.000 euros el sou”, diu Mundina.

En aquesta línia, el PP manifesta que en l’EMT “no existien protocols d’actuació com ha quedat acreditat en les declaracions en la comissió de treball que investiga l’estafa i davant el jutjat que investiga el cas del robatori dels 4 milions d’euros”. “No es feia un control diari dels comptes de l’empresa i el departament responsable de pagaments estava sota mínims durant el mes de setembre, dos de set persones, per vacances i baixes”, han censurat.

Des de Ciutadans (Cs), el regidor Narcís Estellés ha declarat: “Hem assistit al consell de la infàmia i la falta de transparència. No és presentable el seu tracte a l’oposició, fa que sempre hàgem de forçar al fet que ens done informació”.

L’edil de l’agrupació ‘taronja’ ha alertat que “els comptes de Hong Kong han passat de quasi 150.000 euros, que va dir Ribó en un ple a l’octubre, a 81.000 euros de gener admesos pel gerent, i hui diuen que queden a penes cèntims d’euros”.

“AUTÈNTICA VERGONYA”

“Tot aquest procés de desinformació és una autèntica vergonya i no és tolerable que pagant l’EMT més de 60.000 euros en advocats ens diguen que els estafadors s’han estat portant els diners en persona en el banc”, ha postil·lat.

Finalment, sobre el frau dels 3.000 euros, ha acusat Grezzi d'”ocultar informació, perquè ha donat només la denúncia presentada plena d’esborradores, ocultant dades als consellers i a més no ha adjuntat els correus electrònics, ni els rebuts de nòmina i el més greu, els IPS dels correus fraudulents”. “És un clar exercici de falta de transparència”, ha conclòs Estellés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =