25n
25N
25N

EMT recorrerà la sentència de la impugnació d'acomiadament de l'exdirectora d'administració

EMT recorrerà la sentència de la impugnació d'acomiadament de l'exdirectora d'administració
27/01/2021 -

El Consell d’Administració Extraordinari de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha decidit recórrer la sentència dictada pel Jutjat social núm. 1 de València sobre la impugnació d’acomiadament de l’exdirectora d’Administració. L’entitat opta per la no readmissió en considerar que l’exdirectiva va incomplir amb el seu deure de confidencialitat i custòdia de la documentació de l’empresa.
Els membres del Consell d’Administració han tingut accés a la sentència en la qual la jutgessa determina que l’empresa no va vulnerar cap precepte en la formalitat de l’acomiadament, ja que té “la facultat d’imposar al treballador la sanció que estime apropiada, dins del marge que establisca la norma reguladora de faltes i sancions”.

En el seu recurs davant el Tribunal Superior de Justícia, EMT al·legarà que s’ha produït un error en la valoració de la prova documental ja que, independentment de poder haver sigut enganyada i que el negoci fora real o una estafa organitzada, l’exdirectiva va enviar documentació sobre la qual estava obligada al deure de custòdia. A més, la directiva va ocultar inicialment aquesta informació rellevant per a l’esclariment dels fets a la direcció de l’empresa. De fet, aquesta documentació que envià l’exdirectiva va ser imprescindible perquè els estafadors dugueren a terme el fet delictiu.

“Independentment de la sentència, reiterem que va ser un acte negligent i d’ací la nostra decisió. Mentrestant, seguim a l’espera del procediment penal i comptable. De fet, hui mateix l’exdirectiva torna a declarar en el jutjat d’instrucció número 18, en el qual està personada com investigada i CaixaBank com a possible responsable civil. Segons hem conegut, tots dos van tindre avisos que s’havien falsificat les signatures gràcies a eixos documents, però van continuar amb les operacions”, ha assenyalat el president d’EMT, Giuseppe Grezzi.

El Tribunal de Comptes ha citat a declarar a l’exdirectora d’Administració el 24 de febrer en la seu del tribunal a Madrid per a la deguda defensa dels seus drets i interessos amb motiu de les presumptes irregularitats en la disposició dels fons públics d’EMT durant el frau que pogueren generar responsabilitat comptable. També ha citat com a part perjudicada a un representant legal de l’EMT i al Ministeri Fiscal.

Incendi cotxeres

En el Consell extraordinari de hui, també s’ha entregat tota la informació relativa a l’incendi ocorregut en la cotxera de Sant Isidre el passat 5 de desembre.

Les instal·lacions estaven al corrent de totes les revisions, tant el Sistema de Protecció contra Incendis com l’estació de gas. També els hidrants havien passat totes les revisions, tant anuals com trimestrals. L’última d’aquestes revisions va ser l’1 de desembre i únicament es va detectar alguna fuga en la zona sud de la cotxera. Això no va impedir que la xarxa d’hidrants funcionara correctament i s’utilitzara en l’extinció de l’incendi, tal com explica Bombers en el seu informe, que ja es va entregar al Consell fa setmanes.

El cost comptable dels autobusos calcinats és de 34.047 euros, ja que estaven amortitzats i la seua retirada estava prevista en els pròxims mesos. Altres danys quantificats corresponen als vehicles afectats parcialment (32.455 euros) i als danys en les instal·lacions (170.697 euros), entre altres. Segons la pòlissa de l’assegurança, el valor estimat pel qual estaven assegurats els autobusos, els equips embarcats i tots els danys en instal·lacions afectades estaria entorn dels 2 milions d’euros. El segur ja ha avançat un primer pagament de 600.000 euros a l’espera de calcular l’import final a abonar.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció núm. 1 de València ha notificat l’arxivament provisional de la causa de l’incendi per no existir “indicis racionals de criminalitat ni cap prova d’activitat d’àmbit penal”. El jutjat va obrir diligències en virtut de l’atestat policial i EMT es personà com a perjudicada.

“Tota la informació relativa a l’incendi s’ha entregat. L’oposició vol continuar fent soroll, però aquest tema està resolt. La Policia ha corroborat que l’incendi va ser un accident originat en un vehicle de 19 anys d’antiguitat. Els autobusos vells generen problemes i per això des de fa cinc anys hem estat renovant la flota, al contrari del que feia el PP”, ha apuntat Grezzi. “Les persones que es trobaven en cotxeres en el moment de l’accident van actuar amb exemplaritat. Totes estaven formades en les mesures d’emergència, en el protocol d’actuació en situacions d’emergències i en l’activitat pràctica en l’ús i maneig d’extintors. El més important de tot és que no lamentem cap dany personal”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 6 =