25n
25N
25N

L'EMT gestionarà el pàrquing de la Plaça de Bruges

El pàrquing s’obrirà al públic a principis del mes de desembre, com a màxim

L'EMT gestionarà el pàrquing de la Plaça de Bruges
20/09/2018 -

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha avançat alguns detalls sobre el funcionament del futur pàrquing de la Plaça de Bruges. Així, ha anunciat que l’EMT serà l’empresa pública encarregada de gestionar-ho, igual que l’empresa AUMSA gestiona el pàrquing de la Plaça de la Reina. Un encàrrec municipal per al qual s’ha creat una comissió, formada per tècnics i representants dels grups polítics, per a estudiar i aprovar aquesta proposta que, com ha explicat Grezzi “estarà en exposició pública durant un mes, s’obrirà un termini d’al·legacions i, finalment, tornarà al Ple per a la seua aprovació definitiva”.

Grezzi ha assenyalat que aquesta gestió sense intermediaris, ja que l’Ajuntament és l’únic soci de l’EMT, generarà uns ingressos “que es revertiran a la caixa pública, igual que ocorre amb la gestió del pàrquing de la Reina amb la qual hem notat un increment”. Encara es desconeixen els detalls d’aquesta gestió, ja que “hem d’anar desenvolupant-la seguint els passos legals”.

A la pregunta sobre per què no han optat per crear una nova empresa pública per a la gestió d’aquest pàrquing, el regidor de Mobilitat ha explicat que “no podem crear més empreses per eixe Pla d’Ajust, herència del PP, perquè, encara que ara ens eixirem, hi ha condicionants”. Així i tot, ha assenyalat que tampoc hi ha motius per a crear una altra empresa perquè “les que ja tenim, duen a terme una gestió eficient”.

El futur pàrquing de Bruges, una promesa del 2006, prompte es convertirà en una realitat. I és que Grezzi ha assegurat que s’obrirà al públic a principis del mes de desembre, com a màxim. “Abans de les compres nadalenques, com ens vam comprometre amb els comerciants”. Així mateix, ha informat que el pàrquing comptarà amb 300 places per a residents i de rotació; una zona de repartiment d’última milla per a bicicletes elèctriques; i “inicialment, 40 punts de càrrega per a vehicles elèctrics”. Així mateix, la primera planta es reservarà per a gestions comercials del mateix Mercat Central i dels comerciants de la zona.

Quant a la reserva de les places del pàrquing, Grezzi ha afegit que “estem rebent cridades de veïns que estan interessats a reservar places, però hem d’estudiar com ho farem en funció de la demanda. Per descomptat, obrirem un termini perquè tot aquell interessat, puga sol·licitar la seua plaça”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =