25n
25N
25N

Les empreses adherides a la línia 'Mediterrani Cultural' del programa CreaTurisme s'incrementen un 40% en els dos últims mesos

Colomer ressalta que “des que es decretara l’estat d’alarma, Turisme ha fet un gran esforç en la difusió del programa CreaTurisme per a aconseguir més adhesions d’empreses i entitats”

Carles Desfilis

Les empreses adherides a la línia 'Mediterrani Cultural' del programa CreaTurisme s'incrementen un 40% en els dos últims mesos
31/05/2020 -

Les empreses adherides a la línia ‘Mediterrani Cultural’ del programa CreaTurisme s’han incrementat més d’un 40% en els dos últims mesos, des que es decretara l’estat d’alarma el passat 14 de març.

D’aquesta manera, en l’actualitat hi ha 211 empreses i entitats adherides al programa CreaTurisme Cultural, la qual cosa representa un increment superior al 40% des del 14 de març (60 noves empreses).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “durant aquests dos mesos des que es decretara l’estat d’alarma Turisme CV ha fet un gran esforç en la difusió del programa CreaTurisme per a aconseguir més adhesions d’empreses i entitats al programa”.

Entre els nous adherits, destaca la presència d’agències de viatges que treballen amb productes experiencials en la Comunitat Valenciana; empreses de turisme idiomàtic que ofereixen estades per a l’aprenentatge de l’espanyol com a llengua estrangera; museus, tallers artesans i altres espais visitables, establiments hotelers i de restauració, i guies de turisme, tan necessaris en l’àmbit del turisme cultural.

Colomer ha assenyalat que “aquest increment ha portat a un augment en la creació i comercialització de noves experiències turístiques de caràcter cultural en la Comunitat Valenciana que ens permetran tant als valencians com als turistes nacionals i internacionals que ens visiten conéixer millor el territori i el llegat de les diferents cultures que ha albergat”.

Programa CreaTurisme Mediterrani Cultural

Turisme Comunitat Valenciana treballa en la diversificació de l’oferta turística, impulsant la creació i promoció de diferents productes turístics, a través del programa CreaTurisme, la informació del qual està disponible en la web consultar ací.

El programa CreaTurisme es compon de tres grans línies de treball que contenen productes turístics diferenciats. Així, en dins de ‘Mediterrani Actiu i Esportiu’ figuren els productes turístics d’actiu-aventura, activitats nàutiques, busseig, cicloturisme i MTB i turisme esportiu.

Dins de ‘Mediterrani Natural i Rural’ s’emmarquen els productes d’agroturisme, birdwatching, ecoturisme i enoturisme. Per part seua, ‘Mediterrani Cultural’ ha iniciat una fase en el seu desenvolupament que contempla la integració de tots els agents i recursos turístics de caràcter cultural.

D’aquesta manera, es poden adherir a la línia ‘Mediterrani Cultural’ museus, monuments, centres d’interpretació, agències de viatges, guies de turisme, empreses organitzadores d’activitats o esdeveniments culturals, empreses de turisme idiomàtic, tallers artesans o destinacions sempre que complisquen amb els requisits establits per a cada tipologia de participant.

La participació en el programa implica molts beneficis, entre els quals cal destacar les oportunitats de promoció, comercialització i visibilitat a través de l’elaboració de material promocional específic del producte; microsites temàtics; la participació en l’estratègia digital de Turisme; l’oportunitat d’aparéixer en la web d’experiències turístiques del portal de Turisme consultar ací, així com en el catàleg d’experiències en paper que es publica cada any i es distribueix en totes les fires i esdeveniments promocionals als quals acudeix Turisme.

També tenen l’oportunitat d’assistir a fires sectorials o generalistes amb Turisme Comunitat Valenciana i el desenvolupament d’accions de ‘màrqueting’ dirigides a prescriptores i comercialitzadors especialitzats (viatges de familiarització o de premsa i tallers de treball).

Uns altres dels beneficis que comporta l’adhesió al programa CreaTurisme està en la possibilitat d’optar a ajudes i subvencions. En concret, per a sol·licitar les ajudes de ‘màrqueting’ de productes que cada any convoca Turisme és requisit estar adherit a Creaturisme.

A més, es desenvolupen accions formatives per als participants en el programa (presencials o en línia); es disposa d’un segell distintiu Creaturisme, i es fomenten els contactes entre professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − set =