25n
25N
25N

Empresa valenciana desenvolupa mascaretes "anatòmiques" i "reutilitzables" com a solució davant el coronavirus

Empresa valenciana desenvolupa mascaretes "anatòmiques" i "reutilitzables" com a solució davant el coronavirus
18/04/2020 -

L’empresa valenciana Closca Design ha desenvolupat unes màscares “anatòmiques” i “reutilitzables” que puguen ser una solució davant l’epidèmia del coronavirus.

“L’aire s’ha convertit en un factor de desconfiança entre nosaltres, per temor a contagiar-nos o poder contagiar a les altres persones”, ha assenyalat Carlos Ferrando, CEO d’aquesta start-up, en declaracions a Europa Press Televisió, com un dels motius que els va impulsar a crear aquestes màscares.

Aquesta empresa havia tingut “més o menys en ment”, amb anterioritat a l’epidèmia, el llançament d’aquestes màscares com un model de protecció per a mitigar els efectes de la pol·lució i la contaminació, que provoquen problemes de salut que, segons ha apuntat Ferrando, són la causa de la defunció de més de set milions de persones a l’any.

La irrupció de la crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat que aquesta companyia s’haja vist alterada pel cessament de la seua activitat comercial i que s’hagen replantejat la utilitat d’aquestes màscares perquè pogueren ser una “solució” davant aquest virus.

“Som una marca valenta i havíem de ser fidels a l’esperit de la marca, i de sobte ens hem trobat amb un drama molt més impactant”, ha manifestat el CEO d’aquesta start-up sobre la situació mundial del coronavirus i sobre l’essència d’aquest producte que han llançat i del qual esperen arribe a ser un símbol d’una societat: “Que vol unir-se per a generar un canvi social”.

Cada màscara està composta per un filtre, que té una certificació tipus FFP2, homologades per a la lluita contra el coronavirus, i que incorpora en un disseny de tela que cobreix de manera “anatòmica” la part inferior de la cara –nas i boca– i que també permet que es poden regular amb talles per un tancament amb fermall de velcro. Un model de màscara que té entre les seues peculiaritats que pot ser reutilitzable i que també es pot llavar després de diversos usos.

“Ens temem que els oceans es vaja a trobar amb milions de màscara d’un sol ús i això pot ser altre nou drama que se suma al de les botelles de plàstic”, ha manifestat Ferrando com una de les idees que han implementat en aquest projecte perquè siga també respectuós amb el medi ambient.

2.000 MÀSCARES DIÀRIES

L’empresa ha assegurat que estan rebent una resposta “fantàstica” d’un producte del qual estan produint unes 2.000 unitats diàries, i del qual esperen en breu duplicar la seua producció.

“És un producte senzill i que es pot fer de manera àgil”, ha indicat Ferrando, qui ha explicat que el 80% de la producció es desenvolupa amb partner de la Xina però que davant el bon acolliment en la seua comercialització, s’han plantejat la posada en marxa d’altres punts de producció.

Cada unitat d’aquestes màscares inclou sis filtres, i per la compra de cadascuna, aquesta empresa s’ha compromés a donar cinc màscares sanitàries. Closca Design ha registrat un augment “tan ràpid” en les vendes d’aquest producte pel qual ja han comprat 20.000 màscares quirúrgiques per a donar al personal sanitari, en vista que la comercialització “està funcionant”.

Aquesta empresa ha canviat els seus plans “a causa de la crisi” i per això tant l’equip d’empleats i la directiva han continuat apostant per desenvolupar nous projectes d’innovació. “Cal buscar fortaleses davant l’adversitat. El nostre compromís amb el pràctic i bonic persisteix davant la pandèmia: sabem fer dissenys, icones i símbols i aconseguir que siguen d’ajuda”, ha assegurat Ferrando.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + onze =