25n
Orgull
Orgull

Les emprenedores valencianes creen 180 empreses

Les emprenedores valencianes creen 180 empreses
09/08/2018 -

Les dones de la Comunitat Valenciana van crear un total de 180 empreses durant el primer semestre de l’any a través del Programa de Suport Empresarial a les Dones (PAEM), en el qual la regió es va alçar com la que més emprenedores aporta.

Sota el paraigua del PAEM, que lideren la Càmera d’Espanya i l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, i que està cofinançat pel Fondo Social Europeu (FSE) i executat a través de la xarxa de Cambres de comerç, es van crear un total de 1.075 empreses liderades per dones.

Aquesta xifra suposa que mensualment 179 dones espanyoles van engegar el seu propi negoci a través de les cambres de comerç, la qual cosa ha suposat la creació de 1.125 ocupacions per part d’aquestes empreses entre gener i juny.

Les dones de Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó i Castella-la Manxa van ser les més emprenedores. Així, a la Comunitat Valenciana es van crear en eixe període 180 empreses, a Múrcia un total de 147; 138 a Andalusia, 125 a Castella i Lleó i 83 a Castella-la Manxa.

L’EMPRENEDORA ESPANYOLA

Quant a la tipologia, l’emprenedora espanyola té de mitjana entre 25 i 54 anys (83,2%), porta en atur menys d’un any (34,3%) i ha cursat estudis universitaris (48,9%). Les dones amb el batxillerat acabat (15,3%) són, després de les universitàries, les que més negocis emprenen.

Segons les dades analitzades, la gran majoria dels negocis que constitueixen són empreses individuals (81,9%) del sector serveis (93,7%), sobretot comerços, hostaleria i serveis personals.

Durant els primers sis mesos d’enguany, 5.814 dones es van assessorar en les Cambres de comerç sobre com crear una empresa i es van iniciar 3.654 projectes empresarials.

AJUDES Al FINANÇAMENT

A través del PAEM, les emprenedores poden accedir a un microcrèdit sense avals de fins a 25.000 euros. La Cambra de comerç d’Espanya col·labora amb Microbank-La Caixa, a través del conveni signat amb l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, per a la tramitació de microcrèdits sense avals per a dones.

Per això, les Cambres de comerç elaboren amb l’emprenedora el pla d’empresa i l’ajuden a tramitar la sol·licitud del microcrèdit. En el període analitzat, es van tramitar 111 microcrèdits.

El PAEM es va engegar l’any 2000 amb l’objectiu de sensibilitzar a les dones cap a l’autoocupació i l’activitat empresarial i la Cambra de comerç destaca que s’ha convertit en un instrument “eficaç” per a la creació i consolidació d’empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =