caixa popular

Els treballadors i treballadores del sector públic instrumental reben formació en matèria d'igualtat

Els treballadors i treballadores del sector públic instrumental reben formació en matèria d'igualtat
30/11/2017 -

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, ha explicat que al llarg de l’any pròxim es realitzaran diferents accions formatives en les províncies d’Alacant, Castelló i València, dirigides tant a responsables dels departaments de recursos humans, representants legals dels treballadors i les treballadores i uns altres persones integrants dels equips o comissions d’igualtat dels ens del Sector Públic Instrumental.

Així ho ha assenyalat María Such, en la seua intervenció en la Jornada formativa sobre plans d’Igualtat en Entitats del Sector Públic Instrumental, en la qual ha participat també la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé, i al voltant de 40 persones d’entitats públiques de la Generalitat.

Such ha precisat que, encara que moltes entitats públiques ja estan elaborant i implantant els seus plans, “queda camí per recórrer per a aconseguir la totalitat i arribar a l’avaluació i obtenció del visat” i ha comminat al sector publique instrumental al fet que totes les seues entitats tinguen en el 2018 plans d’igualtat i visats per la Conselleria.

Sobre aquest tema, la directora general de l’Institut de les Dones ha destacat la importància de les accions formatives desenvolupades per la Conselleria d’Igualtat, amb l’objecte d’impulsar l’elaboració de Plans d’igualtat en les Empreses i entitats Públiques de la Comunitat Valenciana.

“Ens centrarem -ha assegurat- en la implantació de plans d’igualtat en empreses i ens públics de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de sensibilitzar, difondre, impulsar, assessorar, formar i recolzar en les empreses i al seu personal interessat a establir una política empresarial favorable a la igualtat i a la conciliació”.

En aquesta línia, ha indicat que Igualtat està impulsant la creació d’una xarxa de coordinadores de plans d’igualtat en les diferents entitats publiques perquè faciliten i agiliten la seua elaboració i implantació.

María Such ha recordat que els plans d’Igualtat són un conjunt ordenat de mesures adoptades en una empresa després de realitzar un diagnòstic de la situació, “tendents a aconseguir en l’empresa la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, i a eliminar la discriminació per raó de sexe”.

Per a l’obtenció del visat, els plans d’Igualtat presentats han de contenir mesures concretes que afavorisquen la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en diverses àrees com l’accés a l’ocupació, conciliació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, salut laboral, comunicació i llenguatge no sexista.

El visat és la validació per part de la Generalitat del Pla d’Igualtat presentat per les empreses o organitzacions participades majoritàriament amb capital públic que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana, sent l’òrgan competent per a aprovar-ho la direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

D’altra banda, la directora general de l’Institut de les Dones ha explicat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha creat la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, que és un servei d’informació especialitzat en igualtat de gènere, que té entre les seues funcions la d’assessorar en empreses o entitats en l’elaboració i implantació de plans d’igualtat dins de la seua organització laboral.

Per a incentivar l’elaboració i la implantació de Plans d’igualtat i donar a conèixer els beneficis que reporta l’adopció de mesures positives a favor de la igualtat, la Conselleria realitza diferents accions formatives per a empreses i també per a personal de les entitats públiques.

Ferm compromís d’aquest Consell amb la igualtat de gènere

Per la seua banda, la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé, ha destacat que “aquesta reunió ha deixat patent el ferm compromís d’aquest Consell amb la igualtat de gènere i amb la implantació de polítiques que corregisquen o signifiquen accions positives en favor de la igualtat”.

“La reunió d’avui ha sigut molt positiva perquè hem aconseguit identificar bones pràctiques que ja s’estan duent a terme, però a més perquè ha quedat patent que totes les empreses estan ja en procés d’obtenció del visat, algunes ja ho tenen, unes altres estan en fase de resposta per part de la direcció general, i unes altres estan acabant de retocar algunes qüestions per a presentar el pla i obtenir el visat”.

A més, la directora general ha destacat que aquesta trobada ha servit per a fixar compromisos concrets, “com és la creació d’una xarxa de coordinadors d’igualtat entre els ens públics, o la posada a la disposició d’aquestes persones de recursos de formació”.

“A més -ha explicat- ens hem compromès a organitzar una jornada de bones pràctiques que servisca per a impulsar encara més les accions que estem realitzant en favor de la igualtat”.

Martínez Bonafé ha recordat també que des de la direcció general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, “estem treballant, en col·laboració amb la Direcció General de Cooperativisme, perquè els objectius de desenvolupament sostenible siguen una realitat a la Comunitat Valenciana i que hi haja una major adhesió del teixit productiu als disset objectius de desenvolupament sostenible. El cinquè d’aquests objectius és la igualtat i avui hem fet un pas molt positiu en aquest camp”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris