25n
25N
25N

Els Reis de l'arena

Juan López i Sergio Antolinos amb la ment posada ja en la temporada que ve

Els Reis de l'arena

Tal com resa la cançó, València és la terra de les flors, de la llum i del color però també del bon temps, la calor i de magnífiques platges. Sol, arena i mar es combinen a la perfecció en la capital del Túria perquè els amants de l’esport a l’aire lliure gaudisquen. Amb estes característiques no era estrany que el futbol arribarà al mar. El futvòlei és un clar exemple d’açò. Nascut en les platges brasileres allà pels anys 50, esta mescla de futbol i voleibol, va arribar amb força per a quedar-se. A Espanya ja són molts els que s’han aficionat a este esport i València conta entre els seus jugadors amb dos que brillen amb llum pròpia: Sergio Antolinos i Juan López. Recentment han aconseguit alçar-se amb el Campionat d’Espanya però entre els seus majors assoliments es troba la medalla de bronze que es van penjar al coll en el torneig d’exhibició dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Con las medallasNo és estrany passejar per la Platja de la Patacona i veure a estos craks entrenant, jugant o ensenyant. Tant Sergio com Juan tenen els seus respectius treballs perquè el futvòlei no dóna per a viure a Espanya. No obstant això, sempre que els seus horaris professionals i la vida familiar li’l permeten s’escapen a la platja a ‘treballar’ solament així s’aconsegueix ser el millor. “Tenim poc temps per a entrenar perquè moltes vegades no coincidim en horaris. Decidim fa temps treballar cadascun pel seu compte la part física i tècnica. Les qüestions tàctiques i part de la tècnica és el que treballem junts sempre que podem. Juguem contra altres parelles i entre nosaltres. Per a esforçar-nos més ens posem traves com per exemple un poc de pes, normes com només tocar la pilota amb una cama concreta, etc. Els entrenaments ens els preparem nosaltres mateixos, som els nostres propis entrenadors”, explica Sergio Antolinos a València Extra.

Pot semblar que en tractar-se d’una disciplina que es juga en arena, encara que també es pot disputar en asfalt o gespa, només siga un esport estiuenc però gens més lluny de la realitat. Existeixen pistes indoor en les quals poder practicar i realitzar competicions amb condicions adverses. “Nosaltres acudim a una d’estes pistes a entrenar-nos perquè ens proporciona tot el que necessitem per això i, sobretot, perquè moltes vegades pels nostres horaris no és possible fer-ho en la platja”, comenta Antolinos qui assegura que ja tenen present l’objectiu de la temporada que ve.

Antolinos y LopezFa escassament uns mesos van aconseguir la medalla de bronze en Río i unes setmanes després es van adjudicar el Campionat d’Espanya de Futvòlei però a estos xics no els para ningú. Abans de ser parella esportiva cadascun havia guanyat títols en esta disciplina però des que van unir les seues destinacions el món se’ls queda xicotet. L’objectiu per a la temporada que ve, segons assenyala Sergio, és revalidar el campionat d’Espanya i fer-se amb l’Europeu. “Encara no coneixem les etapes del Campionat d’Espanya però estem segurs que és el nostre primer objectiu. Volem també disputar l’Europeu, sabem que tenim possibilitats d’aconseguir emportar-nos el títol i anem a treballar per això. Enguany hem crescut molt esportivament parlant. En Río vam aprendre molt i dels millors”, assegura el ‘Chino’ qui confessa que “l’experiència dels Jocs Olímpics va ser una de les millors de la meua vida. Gaudim jugant i entrenant però xafar l’arena que va veure nàixer este esport va ser extraordinari. M’encanta la vida allí, la gent en el moment que té un poc de temps lliure va a la platja, viuen en l’arena com aquell que diu. És una ciutat bolcada amb la platja i el mar”.

Malgrat haver aconseguit la classificació per mèrits propis per a disputar el torneig d’exhibició dels Jocs Olímpics de Río de Janeiro, que es va disputar amb la finalitat d’intentar incorporar esta disciplina als pròxims jocs olímpics, Juan i Sergio no tenien molt clar poder acudir. El temps, els diners, el treball i la família eren algunes de les qüestions que havien de solucionar. Tal com explicava Juan López en l’entrevista que es Río 2016va publicar a València Extra a l’agost el futvòlei no rep moltes ajudes però sí que hi ha gent, com Rafael Martins, que els va espentar a complir eixe somni. A més de Martins entre aquells que col·laboren actualment amb esta parella es troben el Llevant UD, Brassa de Mar i Mediterranean Hamburgueses. A poc a poc este esport va guanyant adeptes i Juanito demana a les diferents institucions que s’impliquen i ajuden més doncs és un esport molt vistós, cridaner i que no solament es juga a l’estiu. Tal com confessa Antolinos “al principi decidim no acudir per diversos motius però anava passant l’estiu i la idea que no podíem deixar passar l’oportunitat de complir eixe somni es va anar instal·lant en el meu cap. Alguna cosa dins de mi em deia que m’ho devia a mi mateix però sobretot a Juan. Parlarem els dos per a trobar la forma d’anar, va aparéixer Rafa per a ajudar-nos, vàrem rebre el suport de les nostres famílies, canviàrem vacances en el treball… i tot va fluir per a poder complir el somni, tal vegada la millor experiència de la meua vida”.

CompitiendoAmb la temporada ja acabada, esperant que es decidisca el calendari de la campanya següent, amb els objectius del 2017 fixats a esta parella d’amants de l’esport, del futvòlei, els queda en este 2016 seguir inventant somnis que complir. Juan i Sergio, Sergio i Juan han conquistat enguany Espanya, Río, arribaran a fer-se amb Europa i el Món si li’l proposen. Esta parella de valencians s’han convertit per mèrits propis en els reis de l’arena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =