25n
25N
25N

Els números parlen

08/01/2018 -

El compromís del Govern d’Espanya amb les Comunitats Autònomes que comptaríem amb un nou model de finançament autonòmic en 2018, anunciat en la Conferència de Presidents, s’ha esvaït, i solament a Mariano Rajoy i al Govern del Partit Popular li és imputable aquest incompliment, la qual cosa significa que no comptarem amb els recursos suficients per a dur a terme les nostres competències.

Fa uns dies, Montoro, va confirmar a la Unió Europea que el pressupost en despesa Sanitària i en Educació cauria a mínims històrics o, la qual cosa és el mateix, va anunciar que les desigualtats seguiran creixent en el nostre País. Si a açò vam sumar les pujades de llum, gas, carburant, telefonia i IBI, tenim clar on ens porta aquest govern.

Es preguntaran quina relació té l’exposat amb els recentment estrenats pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2018, i sí, sí que té a veure.

Les idees són sempre intangibles, no obstant això, els pressupostos són, inequívocament, la part pràctica del compromís adquirit pel Govern de la Generalitat Valenciana, amb la societat a la qual representa, i ací ja podem veure les diferències amb els pressupostos del Govern d’Espanya, pendents encara d’aprovar.

Els números sempre són freds, però parlen i darrere d’ells estan les polítiques que es van a engegar i els destinataris d’aquestes. La Generalitat Valenciana té clares les prioritats i els objectius. Per sobre de tot hem de perseguir el ben comú, i per això devem desfer-nos d’aquesta crisi que ens ofega, i que el Govern d’Espanya s’obstina que paguem tots per igual.

Sense entrar en una exhaustiva anàlisi dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2018, és just reconéixer que ha crescut la protecció de drets bàsics, i la fi no és un altre, que blindar-los, passant al primer pla la protecció social de les persones, la igualtat d’oportunitats i la justícia tributària.

La nova renda d’inclusió social, com a instrument contra la pobresa, inclosa la pobresa energètica i la pobresa infantil, és una prova irrefutable que aquest govern està amb les persones més vulnerables; les ajudes per a lluitar contra la pobresa farmacològica també obrin el seu paraigua per a incloure a nous col·lectius que pateixen la crisi.

L’augment del bo infantil en les matrícules de 0-3 anys i l’increment del nombre de beques Universitàries que creixen un 35,7%, defineix les prioritats del Govern del Botànic.

L’impuls del Pla RENHATA per a obres de rehabilitació interior d’habitatge i accessibilitat, augmenten un 50% i creix el pressupost per a l’any 2.018 destinat a l’ampliació del Parc públic d’habitatge.
La millora i dignificació dels centres escolars, destinant 200 milions per al pla Edificant, una de les principals apostes de l’Acord del Botànic.

El paraigua de la protecció s’amplia per a cobrir a un major nombre de ciutadans, perquè per sobre de tot està recuperant el que hem perdut en aquesta crisi.

Mentre escric aquest article, Montoro ens anuncia una retallada de 353 milions. És impossible que la comunitat Valenciana puga convergir amb Espanya i amb Europa si segueix castigada financerament.

Els números parlen.

Ana Barceló Chico
Síndica Adjunta del Grup Socialista

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa