25n
25N
25N

Els estudiants manifesten el seu rebuig a la decisió del TSJCV

Els estudiants manifesten el seu rebuig a la decisió del TSJCV
02/09/2016 -

València Extra ha rebut el Comunicat del Front d’estudiants que els deixem íntegrament:

Les universitats privades són empreses i, per això, intenten treure el màxim benefici possible de la seua activitat. Un dels llocs per treure diners, a part de les estratosfèriques taxes de matrícula, és l’Estat, i és per això que han recorregut davant del tribunal superior el fet que no se li destinen diners de la Generalitat, diners públics. Aquesta acció deixa en stand by els diners públics que han de destinar-se als estudiants valencians, i que no podran ser entregats fins que es resolga la trifurca judicial, diners que ja habitualment arriben ben tard a l’estudiantat.

Des de la federació del Front d’Estudiants de València volem expressar que:

1. Estem totalment en contra de la destinació de fons públics per a les universitats privades, mentre les públiques es deterioren, estan en mal estat, retallen en PAS i PDI i eliminen graus i places.

2. Exigim que la universitat pública oferisca les places suficients i totes les carreres perquè cap jove es veja obligat a matricular-se en la privada, gasta’n els diners de les seues famílies en l’educació que l’Estat hauria de costejar-nos.

3. Denunciem que els diners per a beques de tants i tantes joves puga bloquejar-se d’aquesta manera pel sol recurs judicial d’una empresa privada.

4. Animem als i les estudiants de les universitats privades a organitzar assemblees i seccions sindicals també a les seues facultats, enfortint la lluita per una educació gratuïta i de qualitat, on el preu i la qualitat educativa no depenguen de si es tracta d’una universitat privada o pública, sinó que ambdós factors estiguen assegurats: gratuïtat i qualitat..

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + dos =