25n
25N
25N

Els danys causats per les pluges de desembre a La Safor es calculen en més de 300.000 euros

Los municipios afectados que han solicitado la asistencia de la Corporación provincial son Villalonga, Xeraco y Bellreguard[ca]Els municipis afectats que han sol·licitat l’assistència de la Corporació provincial són Villalonga, Xeraco i Bellreguard

Els danys causats per les pluges de desembre a La Safor es calculen en més de 300.000 euros
14/02/2017 -

La Diputació ha valorat en 302.181,63 euros els danys provocats per les pluges del passat temporal de desembre en els municipis de Villalonga, Xeraco i Bellreguard en la comarca de La Safor. “La Diputació ha volgut avançar-se i ajudar tècnicament als municipis afectats pel temporal, amb la finalitat d’agilitar la sol·licitud d’ajuda a altres institucions”, ha assenyalat Conxa Garcia, diputada d’Assessorament Municipal.

Els desperfectes pel temporal de desembre es concentren principalment en camins municipals, amb vies afectades per despreniment de terres, vessants, arrossegament de canyes i caiguda d’arbres, entre altres desperfectes. Així mateix, a Vilallonga s’ha vist afectat el barranc de la Moneda i en la platja de Xeraco s’ha detectat l’acumulació de sediments i vegetació al llarg del litoral. Per a solucionar-ho, es preveuen labors de neteja, reposició del ferm i reperfilat de camins, entre altres accions.

 

Fins a 40 municipis sol·liciten ajuda

Un total de 40 municipis pertanyents a 12 comarques han sol·licitat l’assistència tècnica a la Corporació provincial per a la valoració de danys pel temporal de pluges que va assotar els passats mesos de novembre i desembre a la província, amb l’objectiu que puguen sol·licitar i rebre les ajudes convocades per diferents institucions, tal com havia anunciat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, en la visita realitzada al lloc de comandament avançat d’Algemesí al desembre.

L’àrea d’Assessorament Municipal de la Diputació va remetre una carta als municipis valencians en la qual s’oferia als ajuntaments assistència tècnica per a la redacció de memòries d’estimació de danys, un dels requisits per a accedir a les ajudes que el Govern de la Generalitat va anunciar, en un acord publicat en el Diari Oficial el 27 de desembre de 2016.

Per a donar cobertura i assistència tècnica a aquests municipis, l’Àrea d’Assessorament Municipal ha contractat a una empresa d’enginyeria per a realitzar el treball en 25 municipis de la província, mentre que de l’estimació de danys dels altres 15 s’han encarregat els tècnics provincials i els de els ajuntaments.

Les demarcacions amb major nombre de sol·licituds han sigut la Ribera Alta, el Camp de Morvedre, Valle de Ayora-Cofrentes i la Vall d’Albaida. Els municipis tenien de termini fins al 5 de gener per a presentar les sol·licituds d’assistència a la Diputació, amb una primera estimació de danys, ja que el període per a poder optar a les ajudes de la Generalitat Valenciana acaba el pròxim 1 de març.

D’aquesta manera, i tal com arreplega el text publicat en el DOCV, en el qual s’especifica la possibilitat que les diputacions provincials donen suport d’assessorament en estimació de danys, la institució provincial mostra el seu suport als municipis de la província, sent conscient dels “nombrosos danys materials que han patit els nostres municipis”, tal com ha assenyalat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia. “L’important ara és complir amb el termini marcat per la Generalitat i és el que estem fent”, ha conclòs la responsable del Servei d’Assistència Tècnica als Municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =