25n
25N
25N

Els col•legis de Torrent gaudixen del cinema en valencià

La sala d’actes de l’ajuntament va acollir l’inici de la campanya “Cinema en valencià a l’escola” fomentada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià

Els col•legis de Torrent gaudixen del cinema en valencià
08/02/2017 -

El dilluns al matí la sala d’actes de l’ajuntament va acollir l’inici de la campanya “Cinema en valencià a l’escola”, una activitat que fa possible l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià en col·laboració amb Escola Valenciana i que té l’objectiu de promoure l’ús del valencià en un àmbit com el cinema on l’oferta de pel·lícules en valencià és pràcticament inexistent.

Amb esta finalitat, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha programat tot un cicle de pel·lícules en valencià adreçades a totes les escoles i instituts de Torrent i on hi ha una oferta variada de pel·lícules d’acord amb els diferents cicles educatius. Així s’han programat pel·lícules destinades als nivells d’infantil i als diversos cicles de primària i també pel·lícules adreçades a alumnes de cursos superiors, és a dir d’ESO i de batxillerat. En un principi la campanya abastava tota una setmana amb dos sessions cada dia però davant de l’èxit de la convocatòria i la resposta dels centres escolars que havien de reservar prèviament en l’Oficina, i que van superar les expectatives, s’han hagut de programar dos dies més amb doble sessió.

La campanya de “Cinema en valencià a l’escola” d’enguany comprén des del dia 6 de febrer fins al 14 de febrer, i la xifra de l’alumnat participant que ha pogut accedir debades al cinema en valencià és de vora 3.000 persones. A tots els centres escolars participants, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià els ha fet arribar les fitxes didàctiques de cada pel·lícula que han triat perquè puguen treballar-la a classe abans o després d’assistir a la projecció.

La regidora de Dinamització Lingüística, Patrícia Sáez, ha valorat molt positivament la resposta dels centres escolars de Torrent a la campanya ja que com ha dit: “Des de l’Ajuntament som conscients que esta campanya és molt important per a la promoció de la nostra llengua i permet als alumnes de Torrent tenir la possibilitat de poder veure pel·lícules en valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − un =