25n
25N
25N

Els campions individuals d’Escala i Corda i Raspall destaquen el suport de la Diputació a la pilota

La diputada del Área de Deportes, Isabel García, recibe a Puchol II y Moltó y pone en valor el apoyo de la Corporación a la pilota, “el deporte autóctono de los valencianos y las valencianas”

Els campions individuals d’Escala i Corda i Raspall destaquen el suport de la Diputació a la pilota
22/11/2016 -

La diputada de l’Àrea d’Esports, Joventut i Igualtat, Isabel García, ha rebut en el seu despatx als pilotaris Puchol II i Moltó, campions individuals enguany en les modalitats d’Escala i Corda i Raspall, respectivament. En aquesta visita, la responsable provincial ha posat en valor el suport de la institució a un esport que és, en les seues paraules, “l’autòcton dels valencians i les valencianes”. “La Diputació de València és la que més pressupost aporta a la pilota i resulta fonamental el suport de les institucions, lluitar pel seu manteniment, així com treballar perquè cada vegada més dones s’animen a practicar aquest esport”.

Ambdós pilotaris són una referència en aquesta pràctica esportiva. Elegants en el seu joc, amb un elevat domini tècnic, Puchol II i Moltó han sigut coronats enguany campions individuals en les seues respectives modalitats, i acumulen una trajectòria plagada d’èxits i reconeixements. “Ha sigut una bon any, per la qual cosa la meua valoració és molt positiva. És una satisfacció poder seguir amb un alt nivell oferint bons resultats”, ha assenyalat Puchol II. Els dos pilotaris han subratllat el suport de la Diputació de València a favor de la pilota valenciana, ja que sense ella, segons ha destacat Moltó, “aquest esport estaria en una situació molt pitjor”.

Puchol II és de la localitat de Vinalesa, a l’Horta Nord. A més de ser campió de la categoria individual professional d’Escala i Corda, ho ha sigut de la Copa Professional en 2012 i 2014, campió del Circuit Professional en 2015, subcampió individual en el mateix any, i subcampió de la Copa Professional en 2015 i 2016. Per la seua banda, Moltó és natural de Barxeta, en la comarca de La Costera. Ha sigut campió individual de Raspall en la categoria professional aquests dos últims anys de manera consecutiva, campió del I Trofeu Corts Valencianes 2015, i campió de la II Copa Raspall 2016, entre altres guardons.

La Diputació de València, en la seua aposta per la promoció de l’esport base, inclusiu i en clau femenina, va signar enguany un conveni de col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana, per a en paraules d’Isabel García, “dotar de major claredat i objectivitat al procés de suport per part d’aquesta institució al món de la pilota valenciana”. D’aquesta manera les quantitats que abans es percebien a través de diverses entitats ara queden concentrades en la Federació, perquè totes les accions promocionals se centralitzen a través d’aquest organisme.

En concret, es tracta d’una dotació de 420.000 euros que, tal com va apuntar la diputada en el seu moment “és una quantitat de primer nivell amb la qual la Diputació vol apostar per la promoció del món de la pilota valenciana, però sempre des del rigor i la transparència”. Aquesta quantitat té com a objectiu la promoció de l’esport base, les competicions esportives i els esdeveniments professionals, l’esport femení i el reforç a les escoles de tecnificació, així com totes les iniciatives que tinguen relació amb la selecció valenciana de pilota i les seues activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + tres =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa