25n
25N
25N

Elisa Valía destaca que les conclusions del frau en l'EMT estaran "en breu"

Elisa Valía destaca que les conclusions del frau en l'EMT estaran "en breu"
25/09/2020 -

La presidenta de la comissió d’investigació oberta en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València arran del frau de 4 milions d’euros detectat en la companyia, l’edil socialista Elisa Valía, ha destacat aquest divendres que les conclusions d’aquest òrgan sobre l’estafa estaran “en breu” encara que no ha requerit data. Així mateix, ha afirmat que busca aconseguir el major consens possible.

La també regidora del Cicle Integral de l’Aigua s’ha pronunciat d’aquesta manera preguntada pel document de conclusions d’aquesta comissió d’investigació durant la roda de premsa que ha oferit per a informar sobre l’evolució de la presència de la Covid-19 en les aigües residuals de València.

“El document està ja pràcticament elaborat”, ha afirmat Vàlua, que ha assenyalat que no té data per a la seua presentació encara que ha assegurat que “serà pròximament, en breu”. Ha comentat que la fase actual és la de “parlar amb tots els grups polítics que formen part de la comissió” d’investigació –tot els representats a l’Ajuntament: Compromís, PSPV, PP, Cs i Vox– per a tindre una primera trobada amb ells abans d’enviar-los l’esborrany”.

Elisa Valía ha apuntat que la seua intenció és així “intentar, en la mesura que siga possible, incloure tots els punts que poden generar més consens”. “Crec que és important, també, en aquest cas, tractant-se d’una empresa pública”, ha afegit. “Com a presidenta tinc l’obligació de generar el consens més ampli possible” en aquest sentit, ha insistit.

La responsable municipal ha considerat que “tots els que estem en la comissió volem el mateix”, segons ha dit, “maximitzar les opcions de recuperar els diners” sostrets de l’EMT i que “d’eixes conclusions emane una sèrie de mesures que garantisquen que això no torna a ocórrer en l’empresa i en unes altres que sabem que arran d’això també han pres mesures”.

Elisa Valía ha explicat, sobre el temps que s’ha tardat a concloure el document de conclusions, “al poc” d’acabar el treball de la comissió d’investigació va arribar “la crisi del coronavirus” i “l’estat d’alarma” i ha apuntat que “en eixos mesos, l’equip de govern” local –Compromís i PSPV– estava “molt bolcat a bregar amb la nova situació i demandes que s’havien generat” per la pandèmia de la Covid-19.

Així, la regidora ha asseverat que aqueixes conclusions van passar “a un segon pla per a tots els consellers, també per als de l’oposició –PP, Cs i Vox–” i ha ressaltat que és “ara” quan “s’ha représ l’activitat, els contactes”. “He tingut contactes telefònics amb tots els grups i estem intentant generar un consens el més ampli possible”, ha detallat.

“TANCAR LA COMISSIÓ COM MÉS PROMPTE MILLOR”

D’altra banda, l’edil ha descartat, com es demana des de l’oposició en el consistori, reobrir la comissió d’investigació. “L’oposició està ara dient que es reòbriga la comissió i que s’allargue més. Jo no sóc partidària d’això. Puc confirmar que no se celebrarà cap nova sessió amb compareixences perquè no tenim cap dada que no tinguérem abans”, ha exposat.

Valía ha subratllat que la seua intenció, com a presidenta, és “tancar la comissió com més prompte millor”. “Tots tenim la informació necessària i podem concloure el que ha ocorregut i acordar una sèrie de recomanacions perquè això no torne a ocórrer”, ha declarat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − un =

bombers