25n
25N
25N

Elena Cebrián: "Hem escoltat les reivindicacions pendents dels agents mediambientals des del primer dia que vàrem prendre possessió"

La consellera assegura que la nova regulació sobre agents mediambientals compensarà un dèficit d’atenció de 20 anys

Elena Cebrián: "Hem escoltat les reivindicacions pendents dels agents mediambientals des del primer dia que vàrem prendre possessió"
14/11/2016 -

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha recordat que el Consell “ha escoltat les reivindicacions pendents dels agents mediambientals des del primer dia que va prendre possessió”. A partir de les reunions que s’han mantingut amb els representants del sector, la Conselleria explica des de maig d’enguany amb un primer esborrany avançat, però encara no tancat, quant al contingut de la normativa. Les qüestions a abordar inclouen una millor definició de funcions, la dependència orgànica, l’accés al cos i els requisits que han de regir la carrera professional.

No obstant açò, tal com ha afirmat la consellera durant la seua última intervenció en Els Corts Valencianes aquesta setmana, no hi ha encara consens sobre la forma jurídica amb la qual es regularà el col·lectiu d’agents mediambientals. Es treballa amb l’objectiu que els agents mediambientals puguen realitzar la seua labor en millors condicions, amb més eficàcia i eficiència. També amb la necessitat de regular, actualitzar i organitzar les seues funcions i competències.

La poca atenció prestada a aquest col·lectiu per l’anterior govern s’ha traduït en una falta de personal i de mitjans. Per açò, es fa necessària una renovació d’equips i vehicles, alguna cosa que “solament pot abordar-se progressivament amb els pressupostos actuals”, ha lamentat Cebrián.

Amb independència respecte al treball legislatiu, la Conselleria ha dut a terme actuacions en dos sentits. En matèria de formació, el IVASPE, en col·laboració amb la direcció general d’Emergències, va organitzar i va acollir el divendres una jornada per a la formació d’agents mediambientals en policia judicial, en la qual va intervenir el Fiscal Coordinador de Medi ambient, Antonio Vercher. “És la primera jornada de formació en aquesta matèria en 15 anys”, ha destacat la consellera. En matèria de comunicació, es prendran mesures per a millorar l’intercanvi d’informació i instruccions entre Conselleria i agents.

En les 11 demarcacions i 28 comarques en les quals se subdivideix la Comunitat Valenciana presten servei 264 agents mediambientals. Cebrián ha expressat un reconeixement públic a la imprescindible labor d’aquest cos, un “recurs humà insubstituïble”, i ha valorat “el servei que presten a la comunitat, que en moltes ocasions passa desapercebut”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 4 =