25n
25N
25N

El Teatre Escalante acabarà la temporada exhibint la seua programació al Teatre El Musical i el MUVIM

El teatre, tancat des de setembre, seguirà en el TEM amb les obres Eva y Adán i L’Engranatge

El Teatre Escalante acabarà la temporada exhibint la seua programació al Teatre El Musical i el MUVIM
31/03/2017 -

Per a garantir la continuïtat de la seua programació, el Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València i tancat des de setembre a causa de les deficiències estructurals detectades en el pati de butaques, va signar en 2016 un conveni amb l’Ajuntament de València per a traslladar al Teatre El Musical (TEM) gran part de l’exhibició dels seus espectacles programats. Un conveni de col·laboració entre dos espais públics la vigència dels quals s’ha prorrogat fins a mitjans  d’abril. D’aquesta manera, el cicle Escena Diversa de l’Escalante seguirà desenvolupant-se en l’escenari del TEM amb els muntatges Eva y Adán de OtraDanza i L’Engranatge de la companyia La Finestra Nou Circ, que oferiràn funcions per a escolars i obertes al públic general.

Al maig, la programació de l’Escalante es traslladarà al Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIM) per a donar punt i final a la temporada 2017. I ho farà amb el cicle Menut Teatre, dedicat íntegrament als espectadors més xicotets de la casa amb tres espectacles per a bebès i xiquets: Fuera es un lugar (+ d’1 any) de la companyia Arena en los bolsillos; Planeta K (d’1 a 3 anys), espectacle instal·lació coproduït per el Festival El més petit de tots i Imaginart, i Screen Man (+de 2 anys) de Teatre de L’Home Dibuixat.

La diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “les sinèrgies entre administracions diferents, en aquest cas, entre la Diputació Provincial i l’Ajuntament del cap-i-casal, han generat impactes molt positius per a la ciutadania valenciana”. Més enllà d’acceptar “amb resignació” el tancament d’un espai cultural i la cancel·lació de l’oferta teatral que amb ell podria esdevenir, ha explicat, “les experiències relacionals amb altres agents culturals públics –com l’acord amb el consistori per la cessió del TEM, però també amb Les Arts o el MUVIM per a utilitzar els seus espais–, ens ha permès mantindre la totalitat de la programació d’aquesta temporada”. La col·laboració amb altres administracions “és fonamental i és un símbol de la nostra gestió, que redunda en benefici de la ciutadania”, ha conclòs la diputada.

Per la seua banda, Josep Policarpo, director de l’Escalante ha assenyalat “que un any més s’ha posat de manifest que el Teatre Escalante és un referent indiscutible del teatre valencià amb un públic nombrós i fidel”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + disset =

museo prehistoria
museo prehistoria