25n
25N
25N

El SARC col·labora amb 152 activitats culturals i festives a La Costera

Un total de desset pobles de la comarca han sol·licitat subvencions del SARC per a desenvolupar activitats culturals als seus municipis

El SARC col·labora amb 152 activitats culturals i festives a La Costera
02/12/2020 -

Un total de desset pobles de la comarca de La Costera rebran enguany 198.065 euros de les subvencions anuals del SARC, el Servei d’Assistència i Recursos Culturals de l’àrea de Cultura de la Diputació de València.

El SARC, amb el seu programa conegut com a “SARC als pobles”, ajuda d’aquesta manera que se celebren fins a un total de 152 activitats culturals i festives als pobles de La Costera, en un intent per aportar estabilitat a les programacions culturals i al sosteniment de les indústries culturals valencianes.

Els municipis de L’Alcúdia de Crespins, Barxeta, Canals, Cerdà, La Font de la Figuera, Genovés, La Granja de La Costera, Llanera de Ranes, Llocnou d’En Fenollet, La Llosa de Ranes, Moixent, Montesa, Novetlè, Rotglà i Corberà, Torrella, Vallada, Vallés i Xàtiva han participat en les convocatòries anuals del SARC, que els han permés complementar part de les programacions culturals amb activitats com a tallers didàctics, arts escèniques, arts plàstiques, projecció d’audiovisuals, concerts de música i també, en aquells municipis de menys de 2.000 habitants, cobrir part de les festes populars.

El diputat Xavier Rius, al capdavant de l’àrea de Cultura, ha volgut agrair l’esforç dels programadors i programadores culturals en un any especialment difícil per a la cultura, ja que “hem pogut sumar els esforços dels tècnics del SARC amb fórmules de major flexibilitat dels ajuntaments per tal que l’activitat cultural dels pobles no decaiguera”.

Foment de la diversitat cultural en la comarca

Al seu conjunt, les activitats que s’han dut a terme amb la col·laboració del SARC són d’una gran diversitat d’àmbits, totes a proposta dels ajuntaments que reben aquest tipus d’ajudes, sense condicionar les seues preferències culturals ni la seua autonomia a l’hora de fer les programacions.

Així, el SARC ha pogut col·laborar en un total de 66 activitats classificades com a arts escèniques (teatre, contacontes, etc.); 26 activitats didàctiques (animació lectora, gastronomia, treballs manuals); 15 activitats musicals i concerts; 5 activitats vinculades a les tradicions valencianes (balls i música popular), 22 activitats festives; 10 activitats d’arts plàstiques, i 5 audiovisuals.

La cultura festiva també ha tingut cabuda en les ajudes del SARC, amb espectacles musicals, teatrals i de pirotècnia per a les festes de Cerdà, La Granja de la Costera, Llanera de Ranes, Llocnou d’En Fenollet, Moixent, Montesa, Novetlè, Rotglà I Corberà, Torrella i Vallés.

D’altra banda, quinze municipis hi han obtingut ajudes per a arts escèniques que inclouen títols com: En persona guanye, Historia de una maestra, El Mago de Oz, Tributo a la Zarzuela, La Bella y la Bestia, Martina i el bosc de paper, Oliver Twist, Femenino Singular. En contra de la violencia de género, i molts altres fins a arribar a 66 activitats.

El SARC també ajuda a programar concerts com: Canciones de mujer y tierra; Canta canalla; Arrels de nacre; El 5é Festival en clau de Sol; Insurrectos; i Sedajazz Latin Ensemble, i premis literaris com el de la Vila de Canals.

També els tallers didàctics, que enguany recorren 26 municipis, estan oferits per professionals com són els grups Cosmofísica; La Titella; Mundo Diferente; Kobena & Ko; i Artijocs, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =