caixa popular

El Puig, un sens fi d'encants per a descobrir

Molt prop de València es pot gaudir de la història a través de diferents rutes per a tota la família

El Puig, un sens fi d'encants per a descobrir

A escassos 15 quilòmetres de València es troba una de les poblacions més emblemàtiques i importants de la història valenciana. El Puig de Santa Maria és un municipi amb un sense fi d’encants que val la pena descobrir. Els seus monuments, el seu paisatge, la gastronomia, la història i la proximitat fa que siga un lloc idoni per a una escapada.

montanya_santa_barbara“Contem, sobretot, amb un turisme de proximitat. Cada vegada més gent dels pobles del voltant i de la ciutat de València ve a visitar-nos. Comptem amb visites guiades pels diferents monuments i paratges del municipi així com iniciatives per a atraure el públic en general. Exemple d’açò és la Ruta de la Tapa, Jornades Gastronòmiques, el Juliol musical… tot pensat perquè a més de gaudir dels nostres monuments hi haja una combinació amb el comerç i la gastronomia local”, assenyala Maria Saldaña, regidora de Turisme.

Des de El Puig Turístic es dóna a conéixer l’ampli ventall de rutes i activitats amb les quals el visitant explica. Des de la ruta pels refugis i les trinxeres de la Guerra Civil, que segons explica Saldaña “és una de les quals més agrada als xiquets doncs van per coves, grutes, porten llanternes… a més de conéixer una part important de la nostra història recent”, fins a una ruta per les escultures del municipi passant per la Cartoixa en la qual es pot conèixer com vivien els monjos, les característiques d’esta peculiar ordre… a la Petjada de Jaume I al Puig, en la qual es trasllada al visitant a l’època en la qual el Rei Jaume I va planificar des d’estos paratges la reconquesta de València, o la de cavallers i Princeses més enfocada al turisme familiar doncs és una ruta teatralitzada en la qual es dóna a conéixer de manera divertida el Monestir de Santa Maria i les històries i llegendes de Jaume I.

cartuja“De cara a la pròxima temporada tenim novetats doncs acabem de signar un conveni amb l’Ajuntament de València pel qual ens cedeix l’ús de l’Ermita de Sant Jordi i a la qual incorporarem també a l’oferta de rutes”, anunciava la regidora de Turisme.

Des de l’Ajuntament es fomenta i es treballa perquè la cultura, patrimoni, la gastronomia i el turisme estiguen integrats pel que es duen a terme diferents actuacions com el Juliol musical en el qual es realitzen diferents activitats musicals en els monuments del municipi amb tots els estils musicals des del jazz, flamenc, gospel, música clàssica… Així també es duen a terme iniciatives com la Ruta de la Tapa, a l’estil de les quals es fan en moltes poblacions, i les Jornades Gastronòmiques en la qual s’uneixen l’àmplia oferta gastronòmica amb els monuments.

dsc_8095No obstant això, a més de la rica oferta cultural del Puig, un altre dels encants és la platja. “Comptem amb 4 quilòmetres de platja. Una part d’ella és una zona més verge, en el nord del terme municipal, en la qual s’ha situat una platja per a mascotes que ha tingut una grana agafada doncs hi ha molt poques en el litoral valencià, i una zona de platja més urbana en la qual es troben les diferents urbanitzacions i en la qual també hi ha una àmplia oferta gastronòmica”, concloïa Maria.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats