El PSPV exigeix al PP que "deixe de mentir i d'inventar-se problemes en els centres educatius, que no existeixen"

Guardar

aula_educacion
aula_educacion

La portaveu d'Educació del PSPV en Les Corts, Ana Besalduch, ha instat al PP que "deixe de mentir i d'inventar-se problemes en els centres educatius, que no existeixen", per la seua intenció de presentar una bateria d'iniciatives i Proposicions No de Llei (PNL) en el parlament valencià per a "contrarestar" i denunciar els "atropellaments del Botànic" en matèria d'educació, així com la "imposició" del valencià a les aules.

"Durant 20 anys, el PP va imposar un model segregador; hui és la comunitat educativa, les famílies i el professorat els qui tenen llibertat per a triar", ha defensat en resposta a les crítiques de la portaveu d'Educació del grup 'popular', Beatriz Gascó, que ha denunciat la "catalanització" del sistema educatiu i "el sectarisme i intent de manipulació i engany a les famílies valencianes" per part de la Generalitat.

La parlamentària socialista ha afirmat que "el PP segueix obstinat a mentir al conjunt de la ciutadania quan parla del model lingüístic". "És mentida que la Conselleria d'Educació implante un model únic", ha recalcat en un comunicat, i ha lloat el model actual que "es va adaptant a les realitats de cada centre i de cada territori".

Ha subratllat, en aquesta línia, que "hui és la comunitat educativa, el professorat i les famílies les que trien el model que millor s'ajusta a l'ensenyament dels seus fills". "Mentre uns treballem per a millorar l'ensenyament en la Comunitat, el PPCV continua agitant vells fantasmes", ha lamentat.

Per contra, ha assegurat que "l'objectiu del Botànic és que, en finalitzar l'educació obligatòria, tots els alumnes puguen expressar-se en castellà, valencià i anglés per igual", per la qual cosa ha emplaçat al PP a "deixar de mentir i d'inventar-se problemes en els centres educatius, que no existeixen".

Besalduch ha recordat al PP que "el model lingüístic que recull la Llei estableix que tots els centres han de garantir que almenys el 25% dels ensenyaments s'imparteixen en castellà, el 25% en valencià i entre un 15 i un 25 en anglés".

Mentrestant, "el 30% restant ho decideix cada centre, per dos terços del seu consell escolar, i fins al moment el 97% dels centres ho ha fet per consens". No obstant això, en els centres on no hi ha hagut acord, "la Conselleria ha optat perquè s'impartisca el 40% en castellà, el 40% en valencià, i el 20% en anglés", ha recalcat.

"Revivar VELLS FANTASMES"

Per tant, la socialista veu "lamentable el greu desconeixement del PP" i creu que hauria d'"informar-se bé abans de llançar soflames que només buscar revivar vells fantasmes i generar polèmiques on no n'hi ha".

"En tot cas, va ser el conseller del PP, Alejandro Font de Mora, el que va intentar implantar el model únic amb la imposició en els centres del 30% en castellà, el 30% en valencià i el 30% en anglés, sense que les famílies tingueren cap opció d'opinar".

Ha subratllat així que "la gestió del PP en matèria educativa va generar una escola segregada, amb dues comunitats lingüístiques absolutament diferenciades, i totalment ineficient, que va aconseguir que a penes un terç dels alumnes acabaran l'escolarització parlant valencià, tan sols un 6% anglés i el 98% en castellà".

Destacats