25n
25N
25N

El PSPV celebra la 4ª edició dels Premis Educació que reconeixen la labor d'entitats i persones compromeses amb la formació

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha incidit que “l’educació és la pedra angular de la convivència, de la recuperació econòmica i de la igualtat d’oportunitats entre tots els valencians i valencianes”

El PSPV celebra la 4ª edició dels Premis Educació que reconeixen la labor d'entitats i persones compromeses amb la formació
15/12/2017 -

Els socialistes valencians han celebrat hui a València la 4ª edició dels Premis d’Educació que, en les seues diferents categories, reconeixen el treball i compromís d’aquelles entitats i persones que aposten en el seu moment a dia per impulsar una educació pública de qualitat i en igualtat. A l’acte ha assistit el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, que ha remarcat que “l’educació és el millor recurs amb el qual explica la Comunitat, que només creixerà desenvolupant la competència, les habilitats i l’eficàcia dels nostres conciutadans i, per descomptat, aconseguint que les oportunitats educatives arriben a tots i totes”. “L’educació és la pedra angular de la convivència, de la recuperació econòmica i del nostre benestar”, ha apuntat en la clausura del lliurament dels premis educatius.

A la cita, organitzada per la secretària d’Educació del partit, Inma Sánchez, també ha acudit el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler i una àmplia representació de diputats i diputades i càrrecs orgànics i institucionals del partit. En ella s’ha distingit l’esforç i compromís amb l’educació pública des dels diversos àmbits de la societat. “Els socialistes volem agrair, reconéixer i animar als nombrosos col·lectius i persones l’aportació de les quals al món de l’educació és fonamental i un pilar bàsic per a avançar tant en qualitat com en innovació, igualtat o inclusivitat”, ha indicat Sánchez.

Els premis estan dividits en deu categories i per a aquesta edició els guardonats han sigut l’Ajuntament de Paterna en la secció de Municipis i Educació pel seu esforç per a impulsar una educació activa tant per a persones majors com a joves. En la modalitat de Noves Tecnologies i Educació els premis PSPV 2018 reconeixen el treball de Jordi Martínez, professor en l’Institut d’Almenara, per la seua gran aportació a la comunitat educativa a través de l’ús de les xarxes socials.

El premi de Coeducació és compartit entre dos col·legis de Castelló, el Col·legi Censal i al Col·legi Soler i Godes, pel seu compromís en la lluita contra les desigualtats i la seua aposta per impulsar plans de coeducació.

El col·legi Sant Blas d’Alacant rep el premi de Lectura pel seu projecte educatiu d’implicar a tots els alumnes i alumnes amb una metodologia innovadora que fomenta la lectura de forma voluntària. Un altre dels premiats és el centre d’educació especial Raquel Payà de Dénia que enguany compleix 30 anys i s’ha convertit en tot un referent en la comarca per la implicació de tota la comunitat educativa que ha aconseguit formar una àmplia família entorn del centre.

En la categoria de Periodisme i Educació en aquesta edició els socialistes reconeixem la labor informativa del periodista Ignacio Zafra, redactor de la delegació d’El País a la Comunitat Valenciana; en matèria de Música i Educació ha sigut per a Paco Muñoz per la seua trajectòria com a cantant que ha acostat la música als més xicotets.

Enguany s’inclou dues noves categories el premi d’Educació i Coordinació Internivells que és per a l’institut ‘l’Encantà’ de Rojals i el premi a l’Esport i Educació que recau sobre la Fundació Levante Unió Esportiva Cent Anys per la seua implicació en projectes d’esport adaptat i la seua labor educativa i de transmissió de valors i finalment el premi que reconeix la trajectòria professional i personal és per a Baltasar Vives, nascut als Poblets, mestre i diplomat en Belles arts amb tota una vida lligada al món de l’educació des de diversos àmbits.

“Educar per a la ciutadania, educar per a créixer i educar per a innovar”

Per la seua banda, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha reconegut durant la seua intervenció “la labor de totes les persones, centres i col·lectius premiats perquè representen els esforços de moltes persones per a garantir que l’educació continue sent l’instrument fonamental per a acabar amb les desigualtats d’origen, aconseguir una major cohesió social i lluitar per la igualtat d’oportunitats” i ha posat en valor l'”esforç que des del Consell hem realitzat en els últims dos anys al costat de la comunitat educativa per a consolidar un projecte educatiu basat en tres eixos: educar per a la ciutadania, educar per a créixer i educar per a crear i innovar”.

“Des que comencem a transformar aquesta Comunitat hem tingut clar que l’educació per als socialistes i per al Consell és la pedra angular del projecte de futur de la Comunitat” ha reivindicat el líder dels socialistes valencians després d’incidir que “el nostre objectiu és convertir a la Comunitat en una comunitat educadora perquè no solament l’escola educa, l’educació es fa des de totes les institucions, des de tota la societat, entorn d’un projecte compartit, formador i innovador”. Així, Ximo Puig ha enumerat alguns dels avanços del Govern del Botànic en matèria educativa com l’engegada del programa de gratuïtat de llibres de text XarxaLlibres, el pla de construcció de col·legis Edificant o la gratuïtat de l’educació pública 0-2 anys i ha incidit que “si una cosa hem de tenir clar els socialistes és que el nostre millor recurs és el talent dels valencians i valencianes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

bombers
Valencia activa