25n
25N
25N

El PPCV exigeix al Consell "menys imposats, més liquiditat i ajudes directes" per a la "supervivència" del xicotet comerç

El PPCV exigeix al Consell "menys imposats, més liquiditat i ajudes directes" per a la "supervivència" del xicotet comerç
28/06/2020 -

El PPCV ha exigit al Consell una “menys imposats, més liquiditat i ajudes directes al xicotet comerç valencià per a la seua supervivència” i ha presentat un pla de xoc per al sector. A més, ha criticat que el govern valencià “tanca l’orella” i que des de l’administració autonòmica “hi ha una indefinició absoluta”.

El portaveu de Comerç del PP en Les Corts, Felipe Carrasco, ha lamentat que el Consell “continue oposant-se en bloc a l’aprovació de mitjanes de suport al sector”.

“El xicotet comerç valencià representa més de 210.000 ocupacions directes amb més de 61.000 negocis regentats per famílies que fan del comerç la seua manera de vida. És un sector especialment afectat i llastrat per la crisi econòmica que ha de continuar la seua transformació per a assegurar el seu futur”, ha defensat en un comunicat.

Carrasco ha indicat que “davant el tancament de comerços, la solució és millor fiscalitat, major liquiditat i ajudes directes”. “Aqueixes són les necessitats imperioses per a sobreviure, la qual cosa demana el xicotet comerç valencià i davant el qual el Consell tanca l’orella”, ha criticat.

El dirigent ‘popular’ ha anunciat la presentació d’un pla de xoc per al xicotet comerç en Les Corts basat en aqueixes tres mesures concretes. “En aqueix pla de xoc es troben unes ordres d’ajuda que siguen efectives, que la Generalitat suporte el pagament del cent per cent de les quotes de la Seguretat Social dels últims mesos, un pla d’incentius a la contractació que cobrisca durant sis mesos les cotitzacions socials o finançar les despeses fixes que asfixien al xicotet comerç i que no li deixen eixir amb folgança de la crisi que s’aveïna. És el pla que li fa falta al xicotet comerç valencià”, ha precisat.

Segons el parer de Carrasco, “cal donar solidesa al xicotet comerç perquè ens enfrontem a la desaparició d’un model econòmic que suposarà la ruïna de barris i famílies”. No obstant això, ha lamentat que “des de l’administració autonòmica hi ha una indefinició absoluta, una total desorientació en les seues polítiques llançant missatges contradictoris amb les rebaixes o l’absència d’instruccions sobre la desescalada”. “Han deixat abandonat al xicotet comerç”, ha censurat.

“Els xicotets comerços en aquests moments crítics no tenen solucions de liquiditat com ha denunciat el sector enfront del massiu rebuig d’expedients de l’IVF”, ha advertit, al mateix temps que ha denunciat que el conseller Climent “no escolta al sector i el mateix Botànic els ha vetat com a veu autoritzada en la comissió de reestructuració de les Corts”.

A més, ha criticat que “la Conselleria es burla del sector amb línies d’ajuda ja existents a les quals han canviat el nom però sense afegir un euro, i incompleix el seu llarg llistat de bones intencions que mai es fan realitat, ni executa el pressupost i el 66% de les ajudes s’adjudiquen a dit”. Al seu judici, es tracta de “pur clientelisme”. “Es fa necessari un canvi de política radical. És temps de menys paraules i més fets”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =