25n
25N
25N

El PP assegura que l'Ajuntament és dels que més han augmentat la pressió fiscal

El PP assegura que l'Ajuntament és dels que més han augmentat la pressió fiscal
02/11/2019 -

El Grup Municipal Popular ha elaborat un estudi que situa a l’Ajuntament de València com “el quart d’Espanya que més ha augmentat la pressió fiscal des de l’any 2015”, ja que, segons asseguren, des que Joan Ribó és alcalde –2015– “ha anat augmentat la pressió fiscal, passant dels 417 milions d’euros que es recaptaven per impostos directes i indirectes i taxes als 474 milions de l’any 2019”.

Segons han assenyalat els ‘populars’ en un comunicat, aquesta xifra “encara serà major amb la pujada aprovada aquesta setmana per a l’exercici 2020”, ja que “suposaran 30 milions més d’impostos, amb el que la quantitat superarà els 500 milions d’euros”. “Això podria situar a València entre els tres primers d’Espanya si la resta d’Ajuntaments decideixen congelar els impostos o rebaixar-los”, han advertit.

Per això, per al PP, això significa que València “ha augmentat en només quatre anys de govern de l’esquerra a l’Ajuntament un 14% la pressió fiscal, per davant de Madrid o Barcelona, els increments de la qual han sigut del 14 i 13% respectivament”.

Segons els pressupostos dels Ajuntaments espanyols, el de València “se situa el quart d’Espanya que més ha incrementat la pressió fiscal, i només estan per dalt ajuntaments com Palma de Gran Canària, un 22%, i Palma amb un 15%, governats també per l’esquerra”.

Ajuntaments com Alacant (2%) o Múrcia (1%), governats pel Partit Popular, “a penes han incrementat la pressió fiscal, mentre altres governats per l’esquerra des de 2015 al 2019 si ho han fet com Valladolid (6%), Sevilla (5%) i Saragossa (4%)”, han posat com a exemple.

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha indicat que amb aquest estudi “queda ben clara la política del govern Compromís-PSOE que no han deixat d’augmentar la pressió fiscal”. “Carregar en els ciutadans la falta de gestió municipal, ja que en 2015 es pagaven 532 euros en impostos i taxes per habitant a l’any i ara la mitjana està en 638 euros per habitant. És a dir, paguem 100 euros més”, ha manifestat.

Catalá va reclamar en el ple d’aquesta setmana “una rebaixa fiscal per a 2020”, i acuse el “govern de Ribó-PSOE” de no ser progressistes sinó “uns carques i antics” en apujar impostos “quan tots els organismes internacionals com a FMI, BCE o el mateix Banc d’Espanya estan recomanant rebaixes d’impostos per a incentivar el consum per a activar l’economia”. “Però ells fan el contrari, augmenten la pressió fiscal als autònoms, comerços, hostalers i ciutadans”, ha asseverat.

La ‘popular’ ha lamentat que “a canvi d’aquestes pujades, els veïns no rebem millors serveis”. “La ciutat està cada vegada més bruta, i els índexs de delinqüència més alts, han pujat en l’últim trimestre el nombre de delictes un 6,5%. La inseguretat ciutadana cada vegada és major, les nostres platges pateixen tancaments per no tindre un pla de depuració i col·lectors en condicions i cada vegada és més complicat circular en vehicle per la ciutat”, ha manifestat.

Segons Catalá, les famílies “pagaran un 3% més de mitjana de l’Impost de Béns immobles (IBI) en 2020”. Mentre que la taxa de vehicles “pujarà una mitjana de 5% per als turismes, camions i tractors augmenten un 14% de mitjana i per als ciclomotors la mitjana d’increment és d’un 5% per a l’any vinent”.

“TRIPLE ACANADA FISCAL”

Un dels col·lectius, segons el parer dels ‘populars’ “més afectats” per la pujada de taxes i impostos són els comerciants. Catalá ha advertit que més de 1.550 comerços de València “pagaran un 13% més d’IBI per la pujada d’impostos de Compromís i el PSPV”.

Els comerços valencians s’enfronten, segons Catalá, a una “triple acanada fiscal” que “perjudicarà notablement els seus negocis, ja que tots els comerços veuran augmentat els seus rebuts de l’IBI una mitjana de 3%, a més aquells amb un valor cadastral superior a 278.512 € se’ls incrementarà el rebut un 13% de mitjana, arribant a pagar de mitjana més de 1.386 € i els comerços amb facturació superior d’1 milió d’euros anuals hauran de pagar el coeficient màxim de l’Impost d’activitats Econòmiques (3,8%)”.

Catalá ha criticat que “la pujada d’impostos afecte especialment l’activitat econòmica”. En aquest sentit, ha apuntat que “des que governen Ribó i els socialistes la taxa de terrasses de les cafeteries, bars i restaurants s’ha incrementat un 128% en la zona centre i un 75% en la zona 2 de la resta de barris”.

EL PP PRESENTARÀ AL·LEGACIONS

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, han anunciat que en els pròxims dies es presentaran al·legacions amb alternatives per a portar al pròxim ple que van des de la baixada de l’IBI del 10% fins a bonificacions per a les petites i mitjanes empreses.

Catalá ha apuntat entre elles una rebaixa del 10% de l’Impost de Béns immobles (IBI), una bonificació del 50% de l’IAE a aquelles empreses que utilitzen energies renovables i bonificació del 95% de l’impost de plusvàlues a les herències.

També demanarà ampliar les bonificacions a les famílies nombroses, ja que són “un dels col·lectius més afectats, ja que són els qui tens cases i vehicles de majors dimensions els més penalitzats”.

Així mateix, proposa que s’active un pla de pagaments d’impostos i taxes “a mesura de cada ciutadà” per a pal·liar l’alta pressió fiscal de l’Ajuntament de València des que Govern Compromís-PSPV. Així els contribuents puguen triar els pagaments atés a la seua disponibilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =