caixa popular

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot aprova diferents mocions en la sessió ordinària de gener

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot aprova diferents mocions en la sessió ordinària de gener
02/02/2018 -

La sessió ordinària del Ple Municipal corresponent al mes de gener, celebrada a Burjassot dimarts passat dia 30, va servir per a aprovar una sèrie de mocions presentades per diferents els grups polítics amb representació. 

La primera moció a aprovar-se va ser la presentada pel grup municipal Compromís per al suport al professorat valencià. Una moció que va comptar amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot i els vots en contra del Partit Popular i Ciutadadanos. El text aprovat “sol·licita al govern valencià que inicie una campanya de dignificació del professorat valencià, per ràdio, televisió i premsa amb la qual es pose en valor la importància del paper social dels docents“. També “sol·licita al govern de l’Estat que pose tots els mitjans possibles per a frenar la campanya de persecució política contra el professorat valencià i que assegure la seua protecció jurídica, davant la temptació de polititzar l’ensenyament i perseguir als seus responsables“, així com “declarar l’honorabilitat dels professionals de l’ensenyament en el seu esforç per construir una societat millor, prenent el model de països on el professorat té una consideració i un suport positiu per part de la societat“, entre altres acords.

A continuació, va quedar aprovada la moció presentada pel grup municipal PSPV-PSOE per l’aplicació de les mesures del pacte de rendes per a frenar l’ocupació precària i els baixos salaris a Espanya. La moció va eixir aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Esquerra Unida, Totes amb Burjassot i les abstencions del Partit Popular i Ciutadanos. La moció aprovada sol·licita l’aprovació del Pacte de Rendes per a la lluita contra la pobresa i la millora de la qualitat de vida de milions de persones a Espanya. Així, el text “insta al Govern a aplicar de forma immediata les mesures del Pacte de Rendes del PSOE per a acabar amb l’alarmant augment dels treballadors pobres, una proposta que ha sigut recolzada pel Congrés dels Diputats“.

La moció conjunta presentada pels grups municipals Esquerra Unida, Compromís i Totes amb Burjassot per una fiscalitat justa va ser aprovada amb els vots a favor de PSPV-POSOE, Compromís, Ciudadanos, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot i el vot en contra del Partit Popular. La moció es va aprovar amb una esmena presentada “in voce”, per la portaveu del grup municipal socialista, Olga Camps i aprovada per la resta der grups polítics.

La igualtat salarial és el tema en què se centra la moció presentada pel grup municipal Compromís i que va aconseguir la seua aprovació amb els vots a favor de tots els grups polítics, a excepció del Partit Popular que es va abstenir. Per la seua banda, Totes amb Burjassot va presentar una esmena a la moció que va quedar aprovada i que passa per incloure el següent acord: “incluir en el Pla d’Igualtat Municipal de l’Ajuntament de Burjassot l’anàlisi de la igualtat salarial entre homes i dones, així com l’adopció de les mesures necessàries per a l’equiparació salarial en aquest sentit“. Aquesta esmena aprovada s’uneix a la resta d’acords que inclou moció en favor de la igualtat salarial i que passen per “demanar al govern espanyol que inicie els tràmits per a aprovar una llei d’equiparació salarial entre homes i dones; instar als partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats a presentar propostes i que agiliten els processos per a aprovar aquesta llei així com sol·licitar al Govern de la Generalitat Valenciana que adopte les mesures necessàries, dins de les seues competències, per a garantir la igualtat salarial real“.

Finalment, va quedar aprovada una moció presentada pel grup municipal PSPV-PSOE sobre el desenvolupament legislatiu de la proposició no de llei relativa a la baixada de l’IVA veterinari. El text va quedar aprovat amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot i les abstencions del Partit Popular i Ciudadanos. La moció es justifica en la pujada de l’IVA veterinari que actualment està en el 21%. Veterinaris, associacions protectores i ciutadans amants dels animals van aconseguir portar la seua veu al Congrés i els diputats van aprovar, a l’octubre de 2016, mitjançant una Proposició no de Llei la baixada d’aquest impost sobre el valor afegit del 21% actual al 10%, el desenvolupament legislatiu del qual encara no s’ha dut a terme. Així, l’acord insta al Govern al desenvolupament legislatiu de la Proposició no de Llei, aprovada pel Congrés el 4 d’Octubre de 2016, que contempla la baixada de l’IVA veterinari al 10%.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC