25n
Orgull
Orgull

El Ple crea la figura del Comissionat Especial ‘València, Capital Mundial de l'Alimentació’

“La capitalitat és una gran oportunitat per a la ciutat”

El Ple crea la figura del Comissionat Especial ‘València, Capital Mundial de l'Alimentació’
18/11/2016 -

L’alcalde de València ha defensat davant el Ple la creació del Comissionat Especial ‘València, Capital Mundial de l’Alimentació’ després d’explicar detalladament els grans objectius i iniciatives que persegueix l’Ajuntament a partir de la seua designació per la FAO, en aspectes com a producció d’aliments de proximitat i ecològics, comercialització, educació alimentària o disminució dels nivells de desaprofitament d’aliments

Anteriorment els regidors Amparo Picó i Cristóbal Grau han demanat informació sobre les comeses, ”responsabilitats i planificació de les funcions” del Comissionat Especial ‘València, Capital Mundial de l’Alimentació” que es proposava crear. Tots dos han apuntat la possibilitat que es poguera nomenar a algú del món de la universitat per a esta comesa derivada de l’elecció de València com a Capital Mundial de l’Alimentació durant 2017.

Grau ha assenyalat que recolzava el projecte “perquè és estratègic, però seguim demanant informació. Ens felicitem per l’èxit de la designació, però ens sorprèn que el primer pas siga l’elecció del comissionat. Pensem que dins de la política de patrocinis, es podria cercar un professional de prestigi en les universitats”

Davant eixa necessitat de “conèixer amb detall què és el que volem fer”, expressada per Grau, Ribó ha explicat el procés que va portar a la presentació de la candidatura de València i la seua elecció. Respecte a la figura del comissionat ha assenyalat que “es crea el comissionat, no definim la persona que va a treballar amb nosaltres en un esdeveniment que serà molt important per a la ciutat’’.

En una posterior intervenció, l’alcalde de València ha insistit en la necessitat d’una persona dedicada exclusivament a desenvolupar les iniciatives previstes i en alguns casos ja engegades, “amb l’objectiu d’articular i fer un plantejament seriós”.

Després de destacar que “cada vegada es parla més del paper de les ciutats en l’àmbit de l’alimentació” i assenyalar que l’acord amb la FAO “és el primer que se signa en anglès, en castellà i en valencià”, Ribó s’ha referit a la comesa del comissionat d’establir un pla de treball i llaços internacionals perquè el projecte i la reunió d’alcaldes que se celebrarà a València “siguen un èxit”. “Esta és una idea barata; hi ha hagut unes altres que ens han costat molt més”, ha afegit.

Posteriorment ha dit que la Capitalitat Mundial de l’Alimentació “és una gran oportunitat que li donen a València”, i ha enumerat les iniciatives de producció d’aliments agrícoles “de proximitat i ecològics”; la comercialització d’aliments amb projectes com el Quilòmetre Zero; educació alimentària per a evitar malalties com l’obesitat infantil i la hipertensió; alimentació per a qui la necessita, menjadors escolars o accions contra el desaprofitament d’aliments “per a açò anem a connectar amb les grans cadenes d’alimentació”

La creació del Comissionat Especial ha eixit  endavant amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció de Ciutadans i Partit Popular.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =