25n
25N
25N

El Ple 'arranca' les obres en dos col·legis, amb 10 més en espera i previsió d'un nou en 2020

A les inversions previstes d”adequació d’1,2 milions cal sumar diverses obres de “renovació” de quasi 8 milions i la construcció d’un altre per 10

El Ple 'arranca' les obres en dos col·legis, amb 10 més en espera i previsió d'un nou en 2020
01/08/2019 -

Ahir es va celebrar el primer ple ‘normal’ a l’Ajuntament de València. És el tercer: primer va ser el d’investidura, el mes passat el d’organització i hui, per fi, comença l’activitat de l’hemicicle local. El ple de l’Ajuntament, amb els vots a favor del Govern del Rialto i Ciutadans, ha aprovat la proposta de resolució de la Conselleria d’Educació, de delegació de competències i inici d’obres de millora en dos centres escolars de la ciutat. Són dos dels 12 centres que s’espera ‘arranquen’ aquest estiu, i un altre la construcció del qual està prevista per a 2020.

El Ple ha aprovat l’inici de la Fase 1 de les obres per als centres Sant Àngel de la Guarda i el CEIP número 106 de Malilla. En tots dos casos és una intervenció marcada com a “adequació”, és a dir, de millora de les instal·lacions i arranjament de deficiències. Per al primer, situat en El Saler, la inversió prevista és de 100.648,28 euros, mentre que per al situat en Malilla és d’uns 6.000 euros més. Això és tanmateix el relatiu a una primera adequació: el muntant final de cadascun s’aproxima als 8 milions d’euros.

Les actuacions que es duen a terme en els centres són diverses. En el Sant Àngel, per exemple, van des de millorar l’evacuació de les aigües de pluja a la substitució dels jocs infantils de la zona de preescolar o reparar un ascensor.

L’inici de les actuacions d’aquests dos centres s’inicia al juliol, tal com havia anunciat la nova Regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario. En realitat, les obres de Sant Àngel estaven previstes per a iniciar-se a principis d’agost, al costat a les altres 10 actuacions restants. Dins del Pla Edificant està previst l’actuació en una dotzena de centres de la ciutat de València, cadascun per un valor de 100.000 i 106.000 euros, totes elles d'”adequació”.

Sense unanimitat

També està previst, no obstant això, l’inici de les obres d’una reivindicació històrica. Des de la Conselleria van apuntar al fet que, a principis de 2020, el nou centre de Patraix, l’IES Peset Aleixandre, amb capacitat per a 1.000 alumnes, començaria a veure la llum. Un centre que va prometre l’anterior govern autonòmic del PP malgrat que mai ho va fer efectiu: va col·locar un primer cartell amb la seua promesa en 2007.

El càlcul del preu de les obres d’aquest nou centre ja està tancat. Segons van detallar des de Conselleria, serà de 10.198.877,65 euros. Una suma quasi 10 vegades major a la de les 12 actuacions d’adequació previstes per a aquest estiu.

Aquestes dues primeres millores aprovades en el ple no han sigut per unanimitat. El PP s’ha abstingut i Vox ha votat en contra d’una moció que busca iniciar les obres de millora en els centres abans que s’inicie el nou curs escolar, al setembre.

Segons va assenyalar Notario en anunciar les actuacions previstes, va assenyalar que per al Govern del Rialto “l’educació pública és un element clau” a abordar després de “molts anys d’abandó” pels governs populars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 1 =