25n
25N
25N

El nombre de projectes presentats al programa de residències artístiques per a joves quasi duplica la edició anterior

Les sol·licituds presentades augmenten de les 28 de l’edició anterior a les 44 de l’actual

El nombre de projectes presentats al programa de residències artístiques per a joves quasi duplica la edició anterior
30/08/2020 -

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha celebrat que l’increment de la dotació pressupostària de la present convocatòria “ha afavorit que més persones joves presenten el seu projecte cultural al programa de residències artístiques”. El nombre de premiats augmenta en esta edició de tretze a vint-i- cinc i l’ajuda econòmica per a la realització de cada projecte s’incrementa dels 2.300 euros als 3.000.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, va aprovar el passat 3 de juliol la convocatòria de premis del programa de residències artístiques i culturals per a joves 2020, tancant el termini per a la presentació de sol·licituds el passat 19 d’agost. Estes beques pretenen donar suport als projectes d’artistes i creadors locals mitjançant una ajuda econòmica i la cessió de l’ús dels espais i equipaments municipals per al desenvolupament de la tasca i la presentació final. El projecte ha d’estar dins d’àmbits com el de les arts visuals, cinema, música, fotografia, arts escèniques, literatura i edició, tecnologia o ciència.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha destacat que “el reforç de l’aposta per este programa, que passa dels 29.900 euros de l’última convocatòria als 75.000 euros de l’actual, està donant els seus fruits, ja que ha motivat una major resposta entre la gent jove de la ciutat”.

“Som conscients que hi ha moltes persones joves que no poden desenvolupar el seu projecte cultural perquè no tenen els recursos econòmics suficients ni les instal·lacions on fer-ho i presentar-lo”, ha explicat Ibáñez, qui ha lamentat que “els efectes de la crisi sanitària dificulten encara més la posada en marxa de les seues idees i projectes creatius”. “Per això, quan vam aprovar la present convocatòria vam decidir dotar-la de més recursos econòmics, per oferir la primera oportunitat als joves creadors i per potenciar l’atracció de talent”. En este sentit, ha recordat que mentre que la convocatòria anterior va tindre tretze premis, dotats cadascun amb 2.300 euros, l’actual en té fins vint-i-cinc, de 3.000 euros, per a la realització de cada projecte.

Els projectes que es presenten han de tindre un caràcter de novetat i utilitzar el període de la residència com a laboratori de producció cultural. També es pretén crear sinèrgies entre els participants per a la creació de futurs projectes, generar espais d’intercanvi d’experiències i teixir una xarxa artística per a la divulgació dels projectes de la població jove de la ciutat.

El procediment de concessió de les beques és el de règim de concurrència competitiva. Així doncs, en els projectes presentats es valoraran aspectes com la creativitat, el grau d’elaboració, la innovació, l’originalitat, el caràcter emergent, la qualitat o la capacitat per generar i involucrar a nous públics. Les propostes seran avaluades per una Comissió de valoració, atenent a uns criteris establerts en les bases reguladores.

A l’acabar el procés, la Regidoria de Joventut organitzarà un esdeveniment de presentació pública de les creacions, en què es donaran a conèixer les obres, ja que, en paraules de la responsable de Joventut, “l’objectiu d’esta iniciativa també és ajudar les persones joves en la visibilització i difusió dels seus projectes”. “El suport al talent, la creativitat i la innovació artística de les persones joves és imprescindible en una ciutat capdavantera en indústries culturals i que es postula com a Capital Europea de la Innovació o per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, i que el 2022 serà la Capital Mundial del Disseny”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =