25n
25N
25N

El MuVIM acull les primeres jornades del moviment associatiu de la província de València

Isabel García: “Com a institució estem obligats a escoltar a les associacions, reivindicar el seu paper i treballar conjuntament per a dur a terme objectius comuns”

El MuVIM acull les primeres jornades del moviment associatiu de la província de València
25/02/2017 -

Analitzar quina és la situació actual del moviment associatiu, quins han sigut els seus passos, així com trobar nous camins futurs i veure de quina manera les institucions poden ser la veu d’aquests col·lectius. Són alguns dels principals objectius de les jornades ‘Futur Comú. Primera Trobada Integral del Moviment Associatiu de la província de València’, organitzades per l’àrea de Joventut, Igualtat i Esports de la Diputació de València i que acull el MuVIM.

“Com a institució estem obligats a escoltar a les associacions, reivindicar el seu paper i treballar conjuntament per a dur a terme objectius comuns”, ha assenyalat Isabel García, diputada de Joventut, Igualtat i Esports. Al llarg de dos dies, representants de moviments associatius, així com experts en aquest àmbit, cerquen trobar els elements comuns que unisquen a aquestes agrupacions, de manera que es puguen valorar els punts que es poden millorar, així com els requeriments institucionals que precisen.

“El més autèntic des d’un punt de vista democràtic són les associacions. Necessitem prendre consciència del nostre paper i conjuminar esforços com a moviment per a transformar la realitat i el nostre entorn”. Són paraules d’Esteban Ibarra, president del Moviment Contra la Intolerància i referent en el món de l’associacionisme, qui ha participat en una de les taules de debat. Al costat d’ell, Trini Blanch, responsable de la delegació d’ACPP a València. Tots dos han analitzat la situació actual de l’associacionisme, abordant les seues necessitats i reptes actuals.

Així mateix, en les jornades s’han organitzat altres dues taules redones sobre la participació en associacions i voluntariat i sobre xarxes i tercer sector, en les quals han intervingut José Ángel Santoro, secretari general de Rainbow Rose; Maria Fernanda Carvajal, responsable de l’Associació Cultural i Social Iberoamericana; Javier Edo, exprofessor de la Facultat d’Antropologia de la Universitat de València i expert en voluntariat; i Yara Serrano, presidenta de l’Associació Valenciana d’Esports Electrònics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + tres =