caixa popular

El moviment veïnal fa 40 anys

XXVI Setmana Ciudadana de la Federació d´Associacions de Veïns de València

El moviment veïnal fa 40 anys
28/06/2016 -

Sota el lema ‘La veu del moviment veïnal, sempre necessària’, la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de València (FAAVV), María José Broseta, acompanyada de tota la Junta Directiva i representants de les prop de 80 entitats veïnals que la integren, van participar ahir 27 de juny a l’acte d’inauguració de la XXVI Setmana Ciutadana. L’acte va tenir lloc a la Sala Multiusos del Complex Administratiu Nou d’Octubre, i pretén celebrar els 40 anys de l’associacionisme per a “exigir el reconeixement d’una tasca voluntària, gratuïta en tots els barris, pobles, ciutats i comunitats”.

La inauguració s’ha fet coincidir amb una exposició fotogràfica que consta de prop de 130 imatges que resumeixen la història de moltes de les entitats que formen part de la Federació de Veïns, i que pot gaudir-se en el mateix Complex Administratiu del Nou d’Octubre. Així mateix, també es podrà contemplar un panell amb un resum del pla ‘Projecte de barris: Residus Zero’ que ha elaborat l’entitat veïnal i presentat davant l’Ajuntament de València, encara que sense contestació per part de l’administració municipal avui dia, consistent en la col·locació de contenidors de recollida de roba, piles i oli usat.

Igualment, entre els actes més destacats d’aquesta setmana es troben dues taules rodones que se celebraran al Saló d’Actes de la Ciutat Administrativa Nou d’Octubre. La primera tindrà lloc el 28 de juny sota el títol ‘La València del segle XXI’ i comptarà amb la participació de la urbanista Matilde Alonso, la sociòloga Josepa Cucó, el periodista Julián Giménez i el paisatgista José Francisco Ballester Olmos, mentre que la segona , el dijous dia 30, se centrarà en el moviment veïnal i en la participació ciutadana i tindrà com a ponents al regidor de participació ciutadana, Jordi Peris, el president de l’Associació de Veïns de Benimaclet, Antonio Pérez, el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño i el periodista Nacho Marimón. En ambdues es disposarà d’una fila zero en la qual es convidaran representants dels diferents partits polítics, dels sindicats i de les principals entitats cíviques i ciutadanes de la ciutat.

El matí del dia 29 s’ha reservat per a la visita de dues zones destacades de la ciutat com són el Port de València i la Casa de la Demanà del Saler, mentre que a la tarda la seu de la Federació de Veïns acollirà un recital de poesia dedicat a Miguel de Cervantes amb motiu de la celebració del IV Centenari de la mort de l’il·lustre escriptor espanyol i autor d’El Quixot.

La XXVI Setmana Ciutadana es tancarà l’1 de juliol amb el tradicional Sopar de Lliurament dels Premis de la Federació 2016, que tindrà lloc al Restaurant Rosiña, i comptarà amb l’assistència de representants de totes les entitats veïnals que formen part de la FAAV . Els guardonats d’enguany són l’humorista gràfic, Antonio Ortiz Fuster ‘Ortifus‘, Amparo Oliver, catedràtica de la Universitat de València i que ha col·laborat de manera molt estreta en els últims anys amb el moviment veïnal i, finalment, el grup d’actuació contra els maltractaments de la Policia Local de València (GAMA).


fiestas gandia 2018

Més notícies

1 Comentari

  1. JJRR
    JJRR juny 28, 12:21

    Gracias a las Asociaciones de Vecinos, nuestra ciudad es mejor, más solidaria y mas humana… gracias ! Por cierto buen artículo.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC