25n
25N
25N

El Govern Municipal destinarà 32 milions d'euros del superàvit municipal a amortitzar el seu deute

El Govern Municipal destinarà 32 milions d'euros del superàvit municipal a amortitzar el seu deute
22/07/2020 -

L’Equip de Govern ha decidit dedicar un muntant de 32 milions d’euros a amortització del deute municipal. Es tracta de pràcticament tot el Romanent Líquid de Tresoreria (superàvit municipal) que encara no estava adjudicat, tal com ha anunciat aquest dimecres l’alcalde, Joan Ribó, qui ha explicat que la iniciativa, que hui ha tractat la Comissió d’Hisenda, es debatrà al Ple municipal del mes de juliol, que se celebra la setmana que ve.

«Després de veure com estava evolucionant el tema de l’ús dels romanents i superàvit municipal per part del Ministeri d’Hisenda, optem per dedicar tot el romanent que no estava adjudicat directament a pagar deute», ha explicat l’alcalde, qui ha subratllat que es tracta d’una de les últimes mesures que van treballar de manera conjunta amb el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, qui ha faltat recentment.

«Ho fem així des del convenciment que l’adequat no és mantenir els diners ací, i no estem disposats a acceptar el plantejament que fa la ministra Montero», ha argumentat l’alcalde, qui ha afegit que, a més, «si reduïm el deute ara, aconseguim paral·lelament augmentar la nostra capacitat d’endeutament de cara als Pressupostos de l’any que ve». Després de l’aprovació de la iniciativa pel Ple, el romanent quedarà pràcticament esgotat.

L’alcalde ha destacat la bona gestió del Govern Municipal en matèria econòmica, que ha permés reduir el deute global del Consistori en més d’un 60 per cent. Al començament de 2015 el deute municipal se situava en 784,7 milions d’euros, de manera que se superava percentualment el valor del pressupost de l’Ajuntament fins a un 105%. Ara, amb aquesta nova amortització, el deute municipal se situarà en 297 milions d’euros, és la xifra més baixa des de 1997. D’aquesta manera, “la solvència de l’Ajuntament està garantida davant la situació de contingència i crisi derivada de la pandèmia”, com ha assenyalat Joan Ribó.

AJUDES AL TRANSPORT

D’altra banda, l’alcalde Joan Ribó ha assenyalat que divendres es reunirà el Ple municipal de manera extraordinària per tal d’aprovar la línia de crèdit fins a 27 milions d’euros per a fer front a la situació de l’EMT provocada per la COVID-19. En aquest sentit, ha tornat a reclamar ajudes al Govern de l’estat i ha exigit que destine part del fons que arribaran de la Unió Europea per al transport públic municipal. “En aquest moment les úniques ciutats que han rebut una ajuda han sigut Madrid i Barcelona a través de les seues entitats de transport metropolità. Un tracte clarament discriminatori cap als valencians i valencianes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =