caixa popular

El Festival 10 Sentits posa el fermall final a la seua VI edició

El Festival 10 Sentits posa el fermall final a la seua VI edició
20/05/2017 -

La sisena edició Festival 10 Sentits, que compta amb Caixa Popular com a patrocinador principal, s’acomiadarà aquest cap de setmana amb dues propostes que aborden de manera diferent el lema d’enguany, ‘PorMayores’. The Cross Border Project representarà ‘Què fem amb l’àvia?’ en La Fàbrica de Gel, en col·laboració amb el Festival Cabanyal Íntim, i la companyia Ça marxe presentarà al públic la peça ‘Ta gueule’, coproduïda amb la Sala Hiroshima de Barcelona.

El Festival 10 Sentits clausura la seua sisena edició aquest cap de setmana. PorMayores ha fet reflexionar sobre la vellesa i ha visibilitzat noves formes d’afrontar aquesta etapa de la vida més enllà dels prejudicis que emboliquen a aquest segment de població. Durant aquests 21 dies, els majors s’han convertit en protagonistes i han posat en valor la seua trajectòria i experiència útil, relacionant-se amb altres persones de diferents edats.

De nou, l’univers dels majors impregnarà els dos espectacles programats per a aquest cap de setmana. El primer ve de la mà The Cross Border Project i es podrà veure hui a les 13.00h en la Fàbrica de Gel, un espai que per primera vegada es converteix en seu del Festival. 10 Sentits, en col·laboració amb el Festival Cabanyal Íntim, presenten Què fem amb l’àvia?, peça de teatre fòrum que ofereix una nova perspectiva sobre l’Alzheimer. Des d’un punt de vista divertit i commovedor, l’obra aborda la situació de la persona malalta, així com la manera en què ho viuen els familiars i el conflicte que se’ls planteja: portar-li a una residència o mantenir-la a casa. Les entrades anticipades ja estan a la venda.

Les maneres d’acabar amb l’adult és el punt de partida de Ta gueule, l’espectacle que la companyia Ça marxe representarà hui i demà a les 19.00h en La Nau. Des de fa dues setmanes, un grup de quatre xiquetes i un major han treballat conjuntament a València per a poder dur a terme la peça, coproduïda per la Sala Hiroshima de Barcelona i el Festival 10 Sentits, i coreografiada pel ballarí valencià Joaquín Collado. Ta gueule trau a relluir la pèrdua d’innocència dels xiquets per culpa de la perversió adulta, al mateix temps que planteja la mort de l’avi com el punt d’inflexió a partir del qual els xiquets prenen consciència del final de la vida.

El Festival 10 Sentits compta amb el patrocini principal de Caixa Popular que s’ha implicat en aquesta edició des de la seua gestació per a engegar tota l’estructura i la programació. L’entitat va signar un acord de col·laboració que es perllonga fins a l’any 2018 per a donar suport a aquesta cita que conjumina dos dels pilars fonamentals de la seua filosofia: la cultura i la solidaritat.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 9 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris