25n
25N
25N

El diputat Toni Gaspar celebra el dia de la Biblioteca amb la inauguració del nou centre de Castelló de Rugat finançat per la Diputació

El diputat Toni Gaspar celebra el dia de la Biblioteca amb la inauguració del nou centre de Castelló de Rugat finançat per la Diputació
25/10/2016 -

El municipi de Castelló de Rugat ha inaugurat la seua nova Biblioteca Municipal amb un programa d’actes plens de llibres i cultura en els quals han participat veïns de totes les edats. I entre ells també han estat el diputat Toni Gaspar i l’alcalde de la localitat, Antonio Esquinas, qui ha agraït a la Diputació la inversió de 77.300 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) que ha fet possible la construcció d’una nova Biblioteca.

Un dels actes més emblemàtics ha sigut el trasllat simbòlic dels llibres més representatius de l’inventari municipal, des de l’antiga biblioteca de Castelló de Rugat fins a les noves dependències de la Casa de la Cultura “Escoles Velles”. En el context del dia internacional de la Biblioteca, que es va celebrar ahir, el municipi no solament ha engegat el nou centre, situat ara en el carrer de la Font de la localitat, també ha fet una crida a la joventut de Castelló de Rugat per a reivindicar la importància de tenir la lectura entre els hàbits diaris.

En aquest sentit, els alumnes del CEIP Verge del Remei i de l’IES Sanchis Guarner han format una cadena humana que ha unit el recorregut entre l’antiga biblioteca i el nou centre. Així mateix, la Banda Jove de la Unió Musical El Benicadell, que enguany celebra el seu 150 aniversari, ha posat les notes d’ambient al trasllat de llibres per a, segons fonts del consistori, “reivindicar junts la importància de mantenir i protegir la cultura i la formació, per les quals apostem fermament perquè són inversions en el futur del nostre poble”.

D’altra banda, el Govern local ha recordat “l’esforç econòmic que suposa realitzar obres de condicionament d’aquestes característiques, a més d’enriquir el catàleg de llibres de la biblioteca i ampliar l’horari d’obertura”.

La nova Biblioteca Municipal ha rebut 77.300 euros del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València, que ha deixat un total de 71 milions en els municipis de la Vall d’Albaida, als quals se sumaran els 12 milions de la segona fase.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

museo prehistoria