25n
25N
25N

El decret del xantatge lingüístic

L’altre dia en un menjar amb amics, tots ells amb xiquets en edat escolar, va eixir el tema del decret del xantatge lingüístic que recentment ha aprovat el Consell. La veritat és que em va sorprendre enormement el molt que estan enganyant als pares Puig i Oltra.

A les famílies ningú els ha llegit la lletra xicoteta del decret. La norma del xantatge lingüístic es resumeix que si no tries l’opció de màximes hores en valencià, tindràs menys hores d’anglés i, a més, sense poder certificar-ho. Una autèntica vergonya, un xantatge, no té una altra paraula: si vols tenir el màxim nivell d’anglés, t’obligue a triar valencià. Però ens hem tornat bojos? No es pot coaccionar a les famílies utilitzant l’anglés, un idioma necessari per al futur laboral dels nostres joves i Marzà no pot limitar l’aprenentatge d’una llengua estrangera solament per a aquells alumnes que estudien en valencià.

Aquesta extorsió no té precedents i per açò, per la indefensió que van a sentir moltes famílies, la presidenta del partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha plantejat aquesta setmana en el ple aquesta qüestió, ho ha traslladat al defensor del poble i també ho ha portat a Madrid, al Congrés dels Diputats, perquè se sàpia que ací, a la Comunitat, Compromís està obstinat a seguir el mateix full de ruta que ha seguit l’independentisme català i que, per desgràcia, ja coneixem les conseqüències d’aplicar aquest model. Compromís és un partit nacionalista pro Països Catalans i el seu full de ruta la tenen molt clara. Que ningú es cride a engany, els seus objectius són obvis i no hauria de sorprendre’ns perquè és el resultat que un partit radical elabore un decret lingüístic per a l’ensenyament.

Si hagueren volgut que els nostres alumnes aprengueren les tres llengües mantindrien el decret del plurilingüisme aprovat pel Partit Popular. Per què eliminar alguna cosa que encara no s’ha pogut veure la seua efectivitat posat que solament s’ha aplicat en els primers cursos de Primària? La resposta és fàcil, calia carregar-se tot l’anterior, deixar l’educació a un costat i obrir-li la porta a la ideologia. Doncs açò, sense avaluar-ho, sense parar-se a pensar el que té de bo el decret del PP, sinó tenir en compte que eren les famílies les que anaven a decidir quin era la llengua en la qual volien que estudiaren els seus fills, es desfan d’ell sense cap contemplació. En fi… tiren a la brossa un decret que garantia la llibertat de les famílies, per a atropellar aqueixa igualtat i la llibertat en l’educació i imposar el seu model. Un model sectari, il·legal, no consensuat amb ningú, que imita el modus operandi català i que vulnera drets fonamentals. Una joia…

El que jo em plantege és què passarà si els tribunals afirmen que el decret del xantatge lingüístic vulnera drets fonamentals. Si açò passa qui assumirà les responsabilitats de mentir i intentar manipular el futur dels valencians amb un decret pervers?

Beatriz Gascó Enríquez

Portaveu d’Educació

Grupo Parlamentario Popular

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =