25n
25N
25N

El Corredor Mediterrani, vital per a l'economia valenciana

Esta doble via ferroviària és ja una reivindicació històrica que canviaria la forma de viatjar de mercaderies i passatgers

El Corredor Mediterrani, vital per a l'economia valenciana

El Corredor Mediterrani és una infraestructura més que necessària per a l’economia valenciana però no solament açò sinó que la circulació de passatgers també es veuria beneficiat escurçant els temps de viatge entre les diferents ciutats per les quals passaria eixa infraestructura. A més, esta infraestructura donaria cobertura al 47% de la població espanyola i la meitat de les exportacions que es realitzen actualment a Espanya. Molts anys es porta sentint parlar del Corredor Mediterrani però fins al moment el finançament per a dur-ho a terme no ha arribat pel que des de fa uns mesos les mobilitzacions i les protestes estan sent constants sobretot per part dels empresaris.

Esta infraestructura consisteix en una doble via ferroviària d’alta velocitat i d’ample internacional (actualment l’ample ibèric és diferent i rellenteix molt el transport) que haurà de discórrer des de la frontera francesa fins a Algesires unint eficaçment ciutats com Barcelona, València, Alacant, Múrcia i Màlaga… a més de connectar-les al seu torn amb la resta d’Europa.

Entre els avantatges que s’obtindran quan estiga finalitzat, es preveu que estiga per a 2025, a més de retallar els temps de viatge per als passatgers, que disposarien de dues vies d’alta velocitat; estaria el fet d’unir amb altres dues vies per al transport de mercaderies els principals ports europeus. En el moment que el Corredor Mediterrani estiga finalitzat abaratirà els costos en el tema del transport i reduirà notablement la contaminació. De fet el que s’està cercant és convertir el model ferroviari espanyol en un model circular en lloc d’un radial com actualment existeix, amb el qual tot passa per Madrid.

Cert és que hi ha alguns trams del Corredor Mediterrani construït però està incomplet i és irregular en la majoria dels seus trams. Dilluns passat, el Congrés exigia al Govern que assumira els compromisos necessaris i de forma concreta en matèria pressupostària per a impulsar eixa infraestructura. Esta iniciativa parteix de la moció que en el seu dia va presentar Joan Baldoví, diputat de Compromís. El que també es reclama és que es faça una valoració del pressupost necessari per a dur a terme les diferents actuacions i que es faça amb reflex en els Pressupostos del 2017 i previsió de despesa per a 2018 i 2019. De la mateixa manera, es pretén disposar d’una estratègia d’impuls de noves activitats logístiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 12 =