25n
25N
25N

El cor de les associacions de Russafa

Aquest barri valencià compta amb diferents plataformes que treballen per a seguir dinamitzant Russafa

El cor de les associacions de Russafa
29/08/2016 -

Amb el pas dels anys, Russafa s’ha convertit en un dels barris valencians amb més activitat. Els seus carrers, plens de comerços, malbaraten alegria i vitalitat. Multitud de tendes, bars i locals d’oci conviuen en el barri, oferint una gran varietat de propostes a tot aquell que s’acosta per Russafa.

Però aquesta activitat amb la qual, actualment, compta aquest barri es deu, en part, a les diferents associacions i plataformes que han col·laborat, juntament amb els veïns, no solament per a dinamitzar Russafa, sinó també per a donar a conéixer el patrimoni d’aquest barri.

Per aquest motiu, a València Extra volem destacar algunes d’aquestes associacions que treballen, cada dia, perquè Russafa evolucione sense perdre la seua essència, i se seguisca considerant un dels barris clau de València.

La ‘Asociación de Comerciantes i Profesionales de Ruzafa i Gran Via’ és una de les més importants d’aquest barri. Inaugurada al voltant de 1997, aquesta associació va ser impulsada per diversos comerciants, que tenien com a objectiu inicial promocionar el xicotet comerç.

Foto: facebook.com/russafainova

Foto: facebook.com/russafainova

Aquesta iniciativa, que va tenir un gran acolliment entre els veïns de Russafa, va arribar a ser una de les associacions més nombroses de València. En l’actualitat, els comerciants s’han adaptat a les exigències del nou mercat i treballen perquè els comerços oferisquen productes de qualitat, així com per a aconseguir una bona convivència entre oci i descans.

Una altra de les plataformes que volem destacar és ‘Russafa Innova’, un nou concepte de creació de continguts culturals, socials i econòmics. En aquest sentit, centrats en les propostes culturals del barri, pretenen dur a terme accions com afavorir la creació d’espais d’intercanvi de propostes innovadores, assessorar, formar i recolzar a grups d’emprenedors per a la creació i desenvolupament de projectes o promoure una cultura de gestió innovadora, entre moltes altres accions.

Foto: facebook.com/russafaculturaviva.org

Foto: facebook.com/russafaculturaviva.org

Finalment, no podem passar per alt ‘Russafa Cultura Viva’. Aquesta iniciativa, promoguda per ‘JARIT Asociación Civil’, du a terme un projecte en el barri basat en activitats i esdeveniments, amb la finalitat de crear un espai de coneixement i intercanvi entre les diferents cultures que conviuen a Russafa.

I és que no es pot obviar que aquest barri és considerat com un referent en matèria d’interculturalitat, activisme social i creació artística que ho fan únic i inigualable.

Més informació

2 comentaris

 1. tess
  tess novembre 22, 13:57

  reconozco las mejoras del barrio de ruzafa y está muy bonito creo que el esfuerzo de los vecinos tienen mucho que ver también del ayuntamiento a lo largo de muchos años pero hay algo que no puedo evitar comentar,si seguimos tendiendo las BRAGAS y CALZONCILLOS en los balcones jamás se revalorizará nuestro barrio como se merece .aunque siempre será barrio bohemio deberíamos de cuidar nuestro paisaje y las fachadas son la clave de nuestro encanto .

  Resposta al teu comentari
 2. tess
  tess novembre 22, 14:04

  ruzafa, balcones en fachadas hasta con lavadoras y tendederos ,sin flores ni verde ,poco cariño con su entorno ,en la calle pedro III la gente tiende en su balcón y lo utiliza como trastero ,eso es penoso,también hay muchos balcones que se ponen luces tan blancas que parecen polígonos industriales molestando a sus vecinos que molestan a los ojos de los demás ,a costado mucho esfuerzo en levantar este barrio y creo que debería de haber una normativa para conservarlo

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 2 =