El conseller Marzà inaugura el congrés 'Interseccions' sobre la història de la música valenciana

El conseller Marzà inaugura el congrés 'Interseccions' sobre la història de la música valenciana
14/10/2016 -

El conseller Vicent Marzà ha inaugurat el I Congrés de la Música amb el títol ‘Interseccions’, en un acte d’obertura que ha tingut lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

Aquest congrés ha estat organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, el Palau de les Arts i la Universitat de València, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, l’Associació Valenciana de Musicologia, la Reial Societat Econòmica d’Amics del País i l’Institut Complutense de les Ciències Musicals.

En paraules del conseller Marzà, “aquest congrés és una fita que obrirà la porta a una nova etapa en l’estudi i difusió d’una moderna i necessària història de la nostra música. Una història valuosa pel contingut i valuosa per la significació en el conjunt de la nostra identitat. També servirà per a potenciar l’interés de nous investigadors músics valencians i compartir les seues investigacions”.

Es tracta d’un congrés que vol crear l’espai i el moment per fer una reflexió sobre l’estat de la historiografia musical després de 25 anys que fa de la publicació de la ‘Historia de la Música Valenciana’, editada pel Levante-EMV. Des d’aquells temps, l’aparició de nous investigadors amb formació acadèmica i metodològica moderna ha permés la realització d’estudis específics dins de diverses àrees i ambients de l’activitat musical valenciana al llarg dels segles. El congrés proposa, precisament, una ocasió de debat per a aquestos investigadors, on s’afavoreix l’intercanvi de metodologies, experiències i informació.

Al congrés assistiran al voltant de 100 persones vinculades al món de la investigació musicològica i del món de la cultura. Cal destacar que el Comité Científic del congrés està conformat per Dinko Fabris, president de la Societat Internacional de Musicologia; Juan José Carreras, de la Universitat de Saragossa; Álvaro Torrente, de la Universitat Complutense de Madrid; Tess Knighton del Clare College de Cambridge; i Cristina Urchueguía, de la Universität de Berna. Fabio Biondi, director musical del Palau de les Arts, farà una de les primeres ponències del congrés.

El congrés té sessions orientades a la divulgació de noves metodologies combinades amb taules on s’exposaran treballs monogràfics, principalment d’investigadors valencians. Un dels seus objectius és la recuperació del nostre patrimoni, així com també posar-lo en valor a través d’un procés crític comparat amb altres treballs de pensament avançat d’Europa i Amèrica.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 6 =

anna i la maquina del tiempo
anna i la maquina del tiempo
liria
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019