25n
25N
25N

El Consell recorda la importància de no deixar residus després de passar el dia en la muntanya o d'acampada

El Consell recorda la importància de no deixar residus després de passar el dia en la muntanya o d'acampada
07/08/2016 -

El Consell recorda la importància de no deixar residus després de passar el dia en la muntanya o després d’una acampada, davant de la situació meteorològica adversa dels pròxims dies, pel fet que s’espera una pujada de temperatures a nivells elevats en tota la Comunitat, acompanyada d’una baixada de la humitat.

En este context, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural aconsella extremar les precaucions estos dies per a previndre incendis forestals.

Amb caràcter general, convé recordar algunes actuacions bàsiques, com arreplegar les restes que es generen, depositant-los en contenidors o papereres. Els vidres i llandes poden produir un incendi. A més, les puntes de cigarret han d’apagar-se bé i mai tirar-se al sòl, sinó a les papereres o cendrers.

Altres mesures de seguretat recomanades són estacionar el vehicle en els llocs indicats i, si no hi ha zona d’aparcament, no deu estacionar sobre vegetació seca o morta. A més, és aconsellable aparcar sempre en la direcció d’eixida per a facilitar l’evacuació, si és el cas.

Els camins i pistes faciliten l’accés als mitjans d’extinció i possibiliten l’evacuació, per la qual cosa resulta molt important estacionar sense interrompre o dificultar el pas a altres vehicles.

També està prohibit tirar petards, dins de les zones forestals i a menys de 500 metres d’estes.

Les àrees recreatives, els refugis i les zones d’acampada, poden tindre infraestructures habilitades per a usar foc ja siga per a cuinar (paelleres) o calfar-se (ximeneres) . La seua incorrecta utilització o el comportament descuidat d’alguns usuaris, pot ser causa directa d’un incendi forestal.

Es poden aprofitar les instal·lacions preparades i habilitades per a encendre foc, però fora d’estos llocs està prohibit fer-ho. Únicament es pot fer foc en les zones habilitades. I en preemergència de nivell 3 està prohibit fer foc inclús en estes zones.

D’acampada

Una forma diferent de disfrutar de la muntanya és anar d’acampada. S’ha de fer en les zones habilitades (terrenys forestals públics, degudament delimitats i preparats, per a la seua ocupació temporal amb tendes de campanya) que compten amb les autoritzacions oficials pertinents. En la Comunitat Valenciana, està prohibida l’acampada lliure, per la qual cosa únicament es pot acampar en els llocs habilitats i autoritzats.

Convé tindre precaució amb els elements que produïxen llum o calor per mitjà de combustibles inflamables. Cal recolzar-los sobre una superfície lliure de vegetació i apagar-los si no hi ha ningú vigilant, encara que només siga un moment.

La població pot ajudar a evitar els incendis forestals aplicant el sentit comú que, abans de realitzar una activitat, invita a analitzar el risc de convertir-se en l’origen d’un possible incendi forestal.

Els incendis no sols afecten la vegetació i la fauna salvatge, sinó que posen en risc tant béns com les vides de les persones afectades i les dels que han de defendre eixes propietats i extingir els incendis.

Informa’t nivell de preemergència d’incendis forestals i la seua previsió per a l’endemà en: www.112cv.com. Twiter: gva_112cv. I en el teu ajuntament. En cas d’incendi avisa al 112.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =